Cartea Călătorie în jurul omului de Alexandru Stermin a fost publicată în septembrie 2021 și a devenit rapid bestseller. A reușit chiar să fie și în topul celor mai vândute cărți în 2021 de la Humanitas.
Cartea face parte din colecția Știință și are numai 180 de pagini.
Rezumat
Alexandru Stermin este biolog și explorator. Acesta predă la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai. Cu câteva zile înainte să împlinească 30 de ani, Alexandru a plecat singur într-o călătorie.
Răspunsurile din carte au ca materie primă experiența lui Alexandru Stermin din jungla amazoniană, Los Angeles și Beijing. Oricât de ciudate ar părea alegerile lui, ultimele două nu sunt deloc întâmplătoare, pentru că tot jungle sunt și acestea – jungle urbane.
Să nu vă lăsați păcăliți de titlul cărții și scurta descriere și să nu-l subestimați pe Stermin. Experiența din jungla amazoniană este povestită cam în primele 20 de pagini. Apoi urmează niște întrebări și răspunsuri la care nu m-am așteptat. Până la urmă, cartea Călătorie în jurul omului face parte din colecția Știință de la Humanitas.
Abonează-te pentru a rămâne la curent cu cele mai noi articole
Impresii despre cartea Călătorie în jurul omului de Alexandru Stermin
Deși am cumpărat această carte la impuls, mă așteptam la un fel de jurnal în urma experienței din jungla amazoniană. Am rămas cu un mare semn de întrebare când am văzut că nici bine nu am început cartea și povestea din junglă se terminase.
Însă am descoperit un alt fel de carte. Un fel de 10 cărți condensate într-una singură. Sunt atât de multe subiecte explicate cu ajutorul datelor științifice încât nu mi-a venit să cred când am ajuns la pagina cu nr. 176 și subtitlul Un gând la final de poveste.
Pregătiți-vă pentru o aventură în lumea științei, cu o serie de întrebări care stau la baza existenței noastre și toate astea povestite de Alexandru Stermin care are vârsta de 37 de ani.
Printre subiectele abordate de Stermin în carte sunt: Religia, Creștinismul și natura, fundamentele evolutive ale eticii, omul ca specie a intervalului, adn-ul nostru, despre moarte și fericire.
Recunosc că subiectul care m-a marcat cel mai mult a fost despre biologia reproducerii. Ce este monogamia? Cum a apărut aceasta în istoria noastră. De ce acum monogamia este interzisă și efectele poligamiei.
Lasă un răspuns