De Valentine’s Day nu trebuie să reinventezi roata ci trebuie să-i arăți partenerului că-ți pasă. Aceste recomandări cu 10 cărți de oferit cadou de Valentine’s Day sunt atât pentru el cât și pentru ea. Cărțile au fost, sunt și vor rămâne mult timp un cadou foarte bun, mai ales dacă știi că partenerul citește mult.
Cărțile sunt pentru toate tipurile de cititori. M-am rezumat la 10, însă sunt recomandări cu cărți de istorie, dezvoltare personală, literatură și tot așa. Practic sunt pentru toate gusturile.
10 cărți de oferit cadou de Valentine’s Day
Rezervă – Prințul Harry
Rezervă este de departe cea mai vândută carte de non-ficțiune, bătând recorduri la încasări. Era cumva de așteptat, pentru că Prințul Harry a făcut subiectul știrilor de câțiva ani buni, iar lansarea unei cărți care promitea dezvăluiri șocante a transformat lansarea acestei cărți în subiectul anului.
Cartea de memorii a Prințului Harry nu este scrisă de el. Acesta a apelat la bine cunoscutul J.R. Moehringer. Timp de un an au stat de vorbă și încă un an a mai durat scrierea cărții. Recomand cartea Rezervă ca și cadou de Valentine’s Day pentru că este subiectul anului, sunt aduse informații picante și totuși, vorbim de familia regală.
De la idee la bani – Napoleon Hill
De la idee la bani este printre primele cărți de dezvoltare personală pe care le-am citit. Este de asemenea și singura cartea de dezvoltare personală, din cele câteva zeci citite, pe care aș mai citi-o încă și încă o dată. Atât de bună și revelatoare mi s-a părut.
Recomand cartea asta nu numai celor care au gânduri, idei și vise de antreprenoriat, ci oricui caută vreodată cărți de dezvoltare personală. Așa cum am scris în recenzia acestei cărți, Napoleon Hill a scris această carte la îndrumarea lui Andrew Carnegie și timp de 20 de ani a adunat informații de la oameni precum: Henry Ford, Theodore Roosevelt, King Gillette, John D. Rockefeller, Thomas A. Edison, Luther Burbank și mulți alții. Napoleon Hill este considerat de multă lume drept părintele dezvoltării personale.
Xanax – Liviu Iancu
De departe cea mai realistă și amuzantă carte despre România. Xanax este cartea de debut a lui Liviu Iancu, din păcate și ultima pentru că acesta a murit.
Liviu Iancu, cel mai cunoscut jurnalist de turism din România, a intrat în presă din greșeală în anul 2000, crezând că Mediafax e o agenţie imobiliară, dar s-a lămurit rapid că e mai interesant să scrii știri decât să vinzi case. De acolo a plecat la tabloidul Naţional, însă găinile care nasc pui vii fuseseră descoperite deja, ceea ce l-a făcut să migreze după un an în echipa care a lansat Business Magazin, iar peste o vreme a ajuns la Capital.
Liviu Iancu reușește să scrie în cel mai amuzant mod posibil viața obișnuită de după ’89 în timp ce descrie haosul, drama, corupția, furia și jegul. Am recomandat această carte tuturor prietenilor care vor o pastilă pentru râs. Îmi pare rău doar că s-a terminat, însă aștept o ecranizare.
Momente decisive. Cum reacționează națiunile în fața crizelor și a schimbării – Jared Diamond
Jared Diamond este un autor super cunoscut și cam tot ce iese din mâna lui este instant citit de cele mai luminate minți. Am observat că Jared este deseori menționat în multe alte cărți, iar altă carte bine-cunoscută a lui Jared mai este și Arme, virusuri și oțel. Soarta societăților umane.
Momente decisive este recomandată și de Bill Gates care este renumit pentru recomandările sale de cărți. Această carte abordează mai multe teme, printre care istoria, politicile țărilor, știința și economia care ne dictează viața în societate. Este o carte foarte grea, dar pe baza ei putem înțelege multe.
Mania lalelelor: povestea celei mai râvnite flori din lume și a pasiunilor ieșite din comun pe care le-a stârnit – Mike Dash
Mania lalelelor este o carte cu cea mai importantă lecție de economie, dar și o scurtă lecție de istorie. Cartea asta m-a fascinat total. Povestea olandezilor cu lalelele a fost descrisă superb. Lecția de economie pe care puteți să o învățați de aici este cum să descoperiți când vă aflați într-o bulă speculativă. De citit și recitit.
Inteligență erotică – Esther Perel
Dacă tot recomand cărți de oferit cadou de Valentine’s Day mă gândesc că este bine-venită o carte despre relații și sex. Inteligență erotică poate fi despre un apropo subtil, despre ajutarea partenerului să înțeleagă mai bine o situație sau despre rezolvarea problemelor de cuplu.
Esther Perel este terapeut de cupluri și datorită experienței a reușit să facă un rezumat cu cele mai bune lecții și sfaturi. Sexualitatea este un subiect pe care îl folosim cu toții zilnic, dar pe care puțini îl înțeleg cum ar trebui. După ce terminați cartea puteți, dacă mai aveți nevoie de lămuriri, puteți să-i ascultați podcastul lui Esther.
Omul de cretă – C.J. Tudor
Deși am câțiva ani buni de când am citit Omul de cretă, mă simt nevoit să recunosc că n-am mai citit un thriller cel puțin la fel de bun. Dacă vrei să-i faci partenerului sau partenerei o carte plină cu suspans și mult mister, atunci trebuie neapărat să-i oferi cadou cartea asta de Valentine’s Day.
Eu aproape că am avut un șoc când am descoperit că aceasta este cartea de debut a lui C.J. Tudor. Este de asemenea recomandată și de Stephen King care a zis Dacă vă plac cărțile mele, o să vă placă și asta.
Spy the lie – Foști ofițeri CIA te învață cum să detectezi înșelătoriile – Philip Houston, Michael Floyd, Susan Carnicero, Don Tennant
Dacă te simți cu musca pe căciulă s-ar putea ca această recomandare de carte să nu fie cea mai bună idee de făcut cadou. Însă, dacă ai un partener sau parteneră cu care ai convenit să aveți o relație sinceră și vă susțineți unul pe celălalt, atunci cartea asta ar putea să vă ajute pe amândoi.
Mie mi-a plăcut mult cartea asta și următoarea, tot de la aceeași autori.
Muzeul inocenței – Orhan Pamuk
Un prieten mi-a recomand de mult prea multe ori Muzeul inocenței încât am cedat și în prezent o citesc. Este o poveste de dragoste turcească (autorul fiind turc), de ficțiune și cu note istorice. Orhan Pamuk a primit Premiul Nobel pentru literatură în 2006. Când poate fi mai potrivit de făcut cadou o carte cu o poveste de dragoste dacă nu de Valentine’s Day?
Atomic Habits – James Clear
Încă o carte din categoria dezvoltare personală, deși, ca să fim mai preciși ar trebui să spunem că este mai mult pe partea de psihologie. Însă nu vă faceți griji, Atomic Habits este destul de ușoară, dar foarte, foarte bună. O citesc în prezent pe Boox și trebuie să recunosc că este foarte bună.
Cartea ne prezintă teorii și pe urmă exemple practice ce țin de obiceiuri. Cum să renunțăm la unele obiceiuri nesănătoase, cum să ne formăm altele noi și cel mai important din ce am citit până acum – cum să ne formăm gândirea de progres de 1%. Nu trebuie să facem schimbări mari și importante, ci cât mai multe, dar mici. Dacă vrei ca partenerul sau partenera ta să devină o persoană mai bună, atunci ar trebui să iei în considerare și cartea asta.
Lasă un răspuns