Vara asta, fiind și prima vară în care am folosit în tandem cărțile audio cu cele scrise, am reușit să termin mai multe cărți decât de obicei, pentru cele trei luni de vară. Am citit și ascultat 7 cărți în vacanța de vară din 2022. Din aceste șapte cărți am citit două și am ascultat prin Voxa cinci.
Poate că nu sunt multe, dar măcar am reușit și mi-am completat acum, din vară, obiectivul de a citi 15 cărți în 2022.
Am citit/ascultat 7 cărți în vacanța de vară 2022
Am citit două cărți
Căzuți din junglă: poveștile unui explorator de Alexandru Stermin
După ce am citit Călătorie în jurul omului tot de Stermin, sincer mă așteptam ca aceasta să mi se pară mai ușoară. Am răsfoit-o puțin la Bookfest înainte să o cumpăr și chiar era mai ușoară față de prima carte, dar cum dădeam tot mai multe pagini, tot la fel de ușor se schimba dintr-o lectură ușoară într-una mai greoaie.
Nu regret pentru că este o carte foarte bună și plină de informații utile. Numai și pentru a avea acces la gândurile unui explorator tot zic că a meritat, dar a fost aproape la fel de greu de citit ca prima.
Între două lumi de Suleika Jaouad
Deși cartea este apărută anul trecut, mulți au scris și vorbit despre ea. Însă nu am avut curajul să o cumpăr, cel puțin nu din descrierea sumbră făcută de toți. Toate până ce un prieten mi-a pus cartea în brațe. De atunci n-am mai putut să o las din mână. Deși începe ușor și plăcut, cu povești ale unei tinere ce trece prin viață, gândul la descrierea cărții m-a făcut să nu găsesc nimic care să-mi placă.
La puțin peste 20 de ani Suleika descoperă că leucemie și cu doar 35% șanse de supraviețuire. Toată această propoziție poate suna vag pentru orice, dar când citești aproape jumătate de carte despre acest pronostic și toată lupta ei pentru fiecare zi de supraviețuire, începi să vezi lumea cu alți ochi. În mod special cât de norocoși suntem unii dintre noi, pentru că uneori nu suntem suficienți de recunoscători pentru toate lucrurile pe care le avem, cum ar fi de exemplu sănătatea.
Prin toată această luptă, Suleika găsește puterea de a scrie într-un jurnal, iar apoi scrie într-o rubrică pentru The New York Times. Însă toate astea sunt doar o parte din carte, pentru că lupta cea mare o reprezintă recuperarea și reintegrarea printre oamenii sănătoși care se dovedește a fi și cel mai greu de făcut. Între două lumi este o carte halucinant de șocantă, o poveste reală și foarte dură.
Am ascultat 5 cărți
Flori deasupra infernului de Ilaria Tuti
Flori deasupra infernului este prima carte din seria de 4 cărți Teresa Battaglia. Cartea este un fel de mister cu thriller, dar unul nu foarte reușit. Povestea are loc într-un oraș de munte din nordul Italiei cu o comunitate plină de secrete.
Teresa Battaglia este un detectiv de școală veche, dar fiind femeie se luptă și cu misoginismul, pe lângă ororile de zi cu zi. Ea a fost chemată să investigheze o serie de crime în care victimele sunt mutilate în cel mai grotesc mod cu putință. Povestea mai capătă o nouă formă când apare în scenă și noul ei recrut căruia Teresa nu-i face viața deloc ușoară.
Impresii de călătorii din România
- traseu Poteca Regală și Stâncile Franz Joseph Sinaia
- cabana Trei Brazi – un loc ideal de mâncat cu familia
- am fost la Cabana Vârful Ciucaș. Păreri, acces auto și poze
- Lacul Scropoasa – eșec turistic. Traseu, distanță și acces auto
- am fost la Mănăstirea Caraiman din Bușteni
Scurta istorie a românilor de Ioan-Aurel Pop
O carte excelentă pentru oricine dorește o introducere în istoria românilor. Această carte cuprinde tot ce este esențial și rezumat atât cât trebuie. Dacă ar fi să-i găsesc un minus acela ar fi că multe informații se repet.
Deși am renunțat la a mai descoperi istoria din școala generală, am reînceput de câțiva ani cu Podcastul de istorie și de acolo aveam un minim de informații. Doar că în podcast se avansează greu, dar sunt atent detaliate toate aspectele. Cartea este ca un fel de rezumat al istoriei noastre. Este foarte bună, nu sunt foarte multe date ca să te pierzi în timp ce citești și scrisă pe un limbaj accesibil oricui.
Momente decisive. Cum reacționează națiunile în fața crizelor și a schimbării de Jared Diamond
Jared Diamond este tipul de scriitor pe care îți dorești să-l urmărești, să vezi ce chestii noi mai scoate și ce are de spus despre orice. Vine cu genul de păreri pe care nu le auzi de obicei, pentru că adevărul este că aceste idei nu sunt pentru oricine.
Jared Diamond are o serie de trei cărți Civilization Rise and Fall. Momente decisive este a treia carte din serie. Din câte am înțeles cărțile din serie nu sunt legate între ele ca într-un roman, așa că puteți începe dacă vreți cu care doriți.
Eu l-am descoperit pe Jared când am citit o recomandare a cărții Arme, virusuri și oțel. Soarta societăților umane. Așa că nu am mai stat pe gânduri când am găsit cartea disponibilă pe Voxa în format audio. Celelalte două cărți ale lui Jared sunt desigur pe lista mea: cartea menționată mai sus și Collapse: how societies choose to fail or succeed, care din păcate nici nu a fost tradusă.
Citește mai multe articole despre aplicația de audiobooks Voxa
- am o lună de când folosesc aplicația de audiobooks Voxa
- păreri aplicație Voxa de audiobooks după 3 luni de utilizare
Fecioarele de Alex Michaelides
Dacă îl descoperiți acum pentru prima dată pe Alex Michaelides vă recomand din plin să citiți prima dată Fecioarele și pe urmă Pacienta tăcută. Așa cum zice și Alex l-a sfârșitul cărții Fecioarele, acum a simțit o presiune mult mai mare după succesul cu prima carte. Presiune pe care atunci nu a avut-o, dar care credeți-mă că s-a observat de la o poștă. Parcă ai spune că nu mai este același scriitor.
Fecioarele este un thriller foarte bun, dacă nu ai eticheta asupra scriitorului cu prima carte. Cartea se citește sau ascultă ușor, practic te îndeamnă să avansezi mai departe și să vezi ce se mai petrece. Este o carte plină de mister în care ucigașul deși prinde contur cu mult înainte de final, motivul pentru care a făcut-o m-a luat total pe nepregătite.
Arta subtilă a seducției de Mark Manson
Să lămurim ceva de la început. Acest subiect nu ar trebui citit doar de cei singuri sau cei tineri. Orice bărbat care dorește să rămână sau să devină bărbat alfa ar trebui să citească măcar o data la cinci ani o astfel de carte. De ce? Pentru că noi, bărbații tindem să intrăm într-o stare de confort o dată ce ne-am așezat la casele noastre. Desigur, noi nu simțim sau vedem lucrurile astea, doar când este mult prea târziu.
Dacă nu ai un prieten sau nu mergi la un psiholog cu care să vorbești astfel de detalii din viața ta, te vei plafona și bărbăția ți se va scufunda. Să nu confundăm bărbăția cu tupeul, nesimțirea și apucături de mahala.
Abonează-te ca să rămâi la curent cu cele mai noi articole
Pe același subiect despre relații și cum să te comporți cu femeile sau cum să cucerești o femeie vă recomand și cartea How to be a 3% man de Corey Wayne. Din păcate nu am găsit-o în română. Diferența majoră între Corey Wayne și Mark Manson este tipul de sfat.
Corey este mai mult genul de om care te învață cum să cucerești pe acea femeie și să o duc la tine în pat. Însă asta nu-ți va garanta că vei rămâne cu ea. Mark, pe de alta parte te învață cum să te comporți în general și trece dincolo de comportamentul cu femei. El pune accentul și pe alte trăsături și obiceiuri la un bărbat. Citind în urmă cu mulți ani cartea lui Corey, am rămas cu impresia că sfaturile lui Mark sunt mult mai sănătoase pentru ca un bărbat să se schimbe și în cele din urmă să se comporte pe termen lung așa cum ar trebui.
Apropo, Mark Manson este autorul cărții Arta subtilă a nepăsării. Sunt sigur că mulți ați auzit de această carte. Le găsiți aici pe toate 3, din seria Arta subtilă a…
Lasă un răspuns