Săptămâna trecută a fost votat în Parlamentul European un regulament care interzice vânzarea mașinilor și camionetelor noi pe benzină și diesel din 2035 în Uniunea Europeană. Care este scopul acestui regulament? Simplu – reducerea emisiilor de CO2.
Dacă pentru mine nu este o veste total neașteptată, cu siguranță nu este nici pentru coloșii din industria petrolieră. Vor da benzinăriile faliment? Cum va arăta viitorul industriei auto după 2035?
În fiecare an crește numărul de mașini electrice noi ce sunt înmatriculate în România și UE. Asta nu înseamnă nici pe departe că peste 12 ani vor fi atât de puține mașini și camionete pe benzină și diesel. Foarte posibil ca și peste 20 de ani să mai avem benzinării cu carburanți pentru aceste mașini.
Marile companii petroliere au deja planurile făcute. Nici pentru ei nu este o surpriză aceste viitoare schimbări și cu siguranță lucrează deja la cum se pot strecura în noua ordine mondială auto. Poate ar trebui să înregistrez numele ăsta.
Marea provocare va fi infrastructura de electricitate. Într-un viitor atât de electric, avem nevoie de schimbări majore. Vara avem pene de curent din cauza aparatelor de aer condiționat. Probabil vom vedea tot mai multe cabluri scoase pe geam pentru a încărca mașina. În blocurile comuniste unde rețeaua de curent este cea de acum 50-60-70 de ani pâlpâie becul în casă când cineva cheamă liftul. Ce se va întâmpla când, să zicem 10% din locatori își vor încărca mașina cu cablurile pe geam?
Până vom vedea ceva progres pe segmentul de hidrogen, electricul este viitorul. Și poate fi un viitor profitabil pentru cine se orientează acum, cum trebuie.

Lasă un răspuns