Dacă ești la început cu tot ce ține de mers cu cortul sau rulota la mare sau munte și probabil ai auzit de mers în locații de camping sau off camping, probabil ai devenit puțin confuz. Ce vreau eu să obțin aici și acum este să-ți explic care este diferența dintre camping și off camping, pentru că fiind la început și probabil ai văzut poze de la prieteni sau pe internet, nu vreau să fii dezamăgit când ajungi acolo. Trebuie să știi de la început unde să mergi și cum să iei totul treptat.
Eu am mers 2 ani cu un grup de prieteni cu cortul la mare și la munte. Unii dintre ei aveau rulote, iar alții corturi. Până acum eu nu am știut diferența dintre camping și off camping, pentru că nu aveam nevoie. Mergeam doar cu ei. Ei alegeau locul unde să mergem (deși ultima dată am schimbat planul din mers), ei aveau absolut ce ne trebuia. Eu trebuia să-mi asigur doar condițiile de dormit.
Însă acum trebuie să merg cu alți prieteni cu cortul la munte și suntem nevoiți să ne asigurăm singur necesitățile. Totuși ne este mai ușor pentru că am apucat până acum să merg cu cineva care cunoaște bine viața din off camping și am văzut cam cum merg lucrurile.
Diferența dintre camping și off camping
Posibil că în articolele anterioare despre experiențele mele cu cortul la mare și la munte să fii spus că am fost în locații de camping, dar nu a fost așa. Noi am fost tot timpul în off camping.
Camping
Locațiile de camping sunt acele spații limitate, dar organizate. Contra unei sume de bani primești un loc de campare, curent, apă, acces la wc și în funcție de locație – totul este frumos aranjat cu poteci și spații verzi de joacă sau doar un spațiu întins.
Problema care pe mine nu m-a convins până acum să merg în astfel de locații este că ajungi să plătești pentru cort/rulotă, pentru mașină și în funcție de numărul de persoane, iar toate asta în fiecare zi. Dacă tragi linia la final vei descoperi că ajungi la aceeași sumă de bani pe care o plătești la un hotel/pensiune.
Unde mai pui că nu ai spațiu. Adică dacă strănuți este posibil să-l auzi pe vecinul cum îți zice sănătate.
Locuri de camping sunt destule în România. Multe dintre ele arată chiar bine. Iar pentru cine este la început, are familie și vrea să aibă un concediu mai ușor, această variantă ar putea fi opțiunea ideală.
Off camping
Problema cu off camping-ul este că nu știi unde ai voie și unde nu. Spre exemplu pe Valea Doftanei este interzis camping-ul. Dar cum ar putea știi cineva când este doar un semn pe un copac. Dacă persoana respectivă nu vede acel copac și crede că se poate campa? Este bun de amendă, nu?
Apoi mai este și dezavantajul că ești țintă pentru hoți, dar dacă grupul este mai mare, atunci nu ai de ce să-ți faci griji.
Dar avantajul inegalabil este intimitatea. Spațiul vast unde nu vezi țipenie de om. Liniștea supremă și natura frumoasă. Pentru mine aceste avantaje sunt greu de atins în locuri amenajate de camping.
Eu prefer liniștea sau dacă am chef de muzică să nu mă gândesc că mai deranjez pe alții 100 lângă mine. Să opresc lângă un râu. Să pot să fac foc de tabără care să ardă până dimineață și să stau întins pe un șezlong.
Lasă un răspuns