Sezonul rece a fost un prilej de a descoperi noi recomandări de băutură și sfaturi despre cum să le consum mai bine. Un weekend lung și special mă aștepta așa că nu am ezitat. În cele ce urmează am să prezint sub formă de review rom Dead Man’s Fingers – Spiced rum. Când este cel mai bine să fie consumat, câteva rețete de cocktail cu rom, notele degustării și câteva impresii de final.
Într-o discuție cu un prieten am abordat și subiectul „tu ce mai bei?”. Dacă vara consumam bere sau vin rose, iar la început de toamnă și pe tot parcursul iernii obișnuiam să consum vin roșu sau whisky, acum am primit ca recomandare să încerc și un rom. Rom am băut în urmă cu foarte mulți ani și l-am băut sec. Nu mi-a plăcut, iar de atunci nu am mai încercat.
Însă acum am primit ca recomandare o rețetă personalizată de Cubra Libre pe care am să o împărtășesc imediat, dar și încă una pe care am descoperit-o în timp ce scriu la acest articol.
Care este perioada în care se consumă cel mai bine romul
Romul este o băutură destul de puternică, chiar dacă este consumată în diverse combinații. Are 37.5% alcool, prin urmare nu este recomandat să-l consumi în perioade cu temperaturi ridicate. În schimb, acum că temperaturile sunt mai scăzute, romul sec pentru cunoscători sau băut în diverse variațiuni, ocazional, poate fi licoarea perfectă.
Într-un weekend petrecut la munte, unde temperatura este mult mai rece față de București, romul a intrat perfect și am consumat lejer câteva pahare în mai multe nopți. Același rom, în aceeași combinație, câteva weekend-uri mai târziu la București nu a mai avut același gust. Ce vreau să spun este că temperatura de afară contează extrem de mult.
Rețete de cocktailuri cu rom
Cuba Libre
Știu că rețeta aceasta este deja cunoscută, dar a fost prima pe care am auzit-o și pe care am folosit-o de cele mai multe ori de când beau romul Dead Man’s Fingers – Spiced.
- 1 măsură rom
- 2 măsuri cola
- câteva felii de lime
- gheață (opțional)
La recomandarea prietenului am personalizat puțin această rețetă deja clasică de rom. Nu am folosit cola, ci pepsi și pentru că afară era deja destul de rece am ales să nu folosesc nici gheață. Dar îmi imaginez că pentru cei cu diferite gusturi, gheața poate fi un element cheie.
Nu am avut lime de fiecare dată și am folosit lămâie și iarăși a fost ok. La capitolele astea poți să te joci cu rețeta după bunul plac.
Passion is dead
Este rețetă pe care am descoperit-o pe site-ul producătorului și încă nu am apucat să o testez, dar pentru diversitate sigur o voi face curând. Aparent rețeta este recomandată să fie folosită doar împreună cu romul Dead Man’s Fingers – Spiced Rum.
- 50ml rom
- 25ml suc de lime
- 60ml bere de ghimbir
- 40ml suc de mango
- 2 lingurițe de fructul pasiunii
Aranjează și amestecă ornând cu fructul pasiunii și bucăți mici de ghimbir.
Ce miros am descoperit la Dead Man’s Fingers – Spiced Rum
Mirosul de condimente lovește încă de la început, chiar din momentul turnării în pahar. Dar dacă ai puțină răbdare vei descoperi o notă puternică de vanilie și caramel dulce. Acesta este mirosul predominant când îl torni în pahar.
Notele degustării
La degustare am scăpat de notele predominante de vanilie și caramel dulce. Aici toate notele se simt în egală măsură, iar asta este mult mai bine. Cu puțină atenție vei simți și arome de scorțișoară, coajă de citrice și caramel dulce. Iar spre final predomină note puternice de piper negru.
Dead Man’s Fingers – Spiced Rum este o adevărată aventură în stimularea simțurilor.
Impresii finale
După câțiva ani lungi în care am mers din vin rose și bere în vin roșu și whisky, iar ocazional băuturi spirtoase și cocktailuri proaste făcute de barmani sezonieri, acest rom a venit cum nu se putea mai bine. Poate fi o băutură dulce, una tare sau foarte aromată. Decizia este în totalitate a mea atunci când o prepar. Am observat că este o băutură agreată și de femei, dar preparată cu alt gramaj.
În comparație cu un pahar de whisky, de la rom nu am dureri de cap a doua zi și nici nu am senzația de gură uscată în timp sau imediat după ce beau, iar pentru mine asta este un mare plus.
Nu sunt expert în băuturile de rom, dar pot să-mi dau seama că se poate și mai bine de atât, iar pentru necunoscători chiar și mai rău. Însă pentru acest preț, plus că l-am primit ca recomandare de la cineva mai priceput ca mine, rezum totul că a fost super bun și recomand romul Dead Man’s Fingers – Spiced Rum.
Poate fi consumat de plăcere la petreceri, întâlniri ocazionale cu prietenii la un remi sau chiar și seara un cocktail mic înainte de culcare.
Din acest magazin îl puteți cumpăra la prețul de 62 lei.

Lasă un răspuns