Zilele trecute am avut un grup de băieți și fete care urmau să plece la Cluj, dar nu știau cum ar fi mai bine să călătorească: cu avionul sau cu mașina personală, iar aici trebuie să se uite și pe ce traseu să meargă. Așa se face că mi-am amintit de excursia și traseul meu din vara asta de la Cluj.
Eu fiind șofer de meserie, nu concepeam altă variantă de transport. Pentru mine decizia a fost simplă și rapidă. Așa se face că am plecat cu mașina la Cluj.
Prima parte a traseului către Cluj începuse să pară promițătoare. Trafic nu prea era și vremea a fost frumoasă tot drumul.
Am ales ca traseu cu plecare din București pe A1 spre Pitești, am trecut pe lângă Râmnicu Vâlcea, am trecut prin Sibiu unde am admirat orașul cu mare plăcere și apoi am continuat spre Alba Iulia unde am oprit pentru o masă de prânz și pe urmă m-am îndreptat spre Cluj.
Ca și timp la dus către Cluj am făcut aproximativ 6 ore, fără pauzele de admirat, iar la întoarcere, cam la același traseu, am făcut 8 ore spre 9. Diferența a fost că la plecare a fost o zi din mijlocul săptămânii, iar la întoarcere a fost Duminică.
Da, atunci am jurat că nu mai fac prostia să merg atâta drum cu mașina, mai ales că în Cluj m-am plimbat cu taxiul pe toată perioada șederii de la hotel până la Universitatea Babeș-Bolyai, dar acum când am revăzut pozele și mi-am adus aminte de tot ce am văzut pe drum, aș face aceeași alegere.
Nu cred ca există o altă modalitate de a vizita cele mai frumoase și neumblate drumuri, decât prin a merge cu mașina.
Drumurile pe care nu te plictisești când treci pe lângă casele tradiționale, pădurile care își schimbă culoarea frunzelor ca să te atenționeze că te îndrepți spre Nord. De la blond la roșcat și pe urmă la verdele plăcut atât omului cât și animalelor care ies la marginea șoselelor ca să te salute.
Poalele munților care se formează, hectarele oamenilor ce sunt delimitate printr-un gard lung și subțire ce te face să-i admiri fiecare scândură aplecată la 30 de grade din cauza bătrânului timp.
Nu-mi pot imagina cum aș vedea toate acestea dintr-un avion. În plus mai este vorba și de siguranță; nu-mi imaginez că există parașute pentru toți cei 69 de pasageri.
Știu foarte bine că este o diferență enormă de timp, de la 1 oră cu avionul la 6-7 ore cu mașina, dar dacă ești genul care îi place să admire natura, animalele, România pitorească, să tragă pe dreapta și să facă poze pentru amintiri, atunci gândește-te bine cu ce variantă de transport vrei să călătorești prin România.
Lasă un răspuns