După o pauză de 8 ani, FCSB, care pentru mine și mulți alții rămâne singura echipă Steaua, revine acasă, în Ghencea. De fapt, primul meci a fost în urmă cu câteva zile unde a jucat cu CFR. Acum a jucat cu Nordsjaelland, unde meciul s-a terminat 0 – 0.

Nu am avut foarte multe amintiri cu vechiul stadion din Ghencea, dar am una care este vie și astăzi. Terenul din jurul stadionului părea un câmp, iar biletele la meci se cumpărau numai de la stadion. Nu exista online ca acum și nu exista nici limită de bilete. Așa că un grup de oameni puteau cumpăra jumătate din locuri, fără probleme.
Devenise o tradiție să cumperi bilete de la bișnițari. Practic asta este și singura amintire pe care o am de pe Ghencea. Eram mic și am mers cu părinții la meci. Nu țin minte alte detalii decât că eram foarte aproape de teren, iar galeria oferea spectacol de parcă eram la concert.
Tata mi-a spus atunci că Ghencea este unul dintre puținele stadioane unde spectatorii pot sta atât de aproape de teren. Majoritatea stadioanelor mai aveau ori o pistă de alergare în jurul terenului de fotbal, ori același spațiu, dar gol. Iar galeria era de vis. Erau peluza Nord și Sud. Cântau în tandem, iar de multe ori spectacolul era oferit de ei, nu din teren.
Acum, noul stadion Ghencea este doar un stadion. Arată foarte bine, dar cum bine a spus un prieten este lipsit de personalitate.
Câțiva ani mai târziu după amintirea cu vechiul stadion Steaua am mers tot cu tata la un meci Steaua – Rapid pe stadionul Lia Manoliu. Dacă sunteți prea tineri ca să știți, stadionul Lia Manoliu, denumit după o atletă româncă, este actualul stadion Arena Națională, unde sunt mai multe concerte decât meciuri de fotbal.
Acolo aveam bilete, doar că intrasem pe la galeria rapidului. Eu mai aveam cu mine și un steag roș-albastru (culorile stelei). Aveam pantaloni lungi și l-am băgat pe sub tricou și pantaloni. Mergeam de parcă filmam ceva de comedie când dintr-o dată cineva strigă ce faci aici băi stelistule. Mă uit ușor în dreapta și îl recunosc pe un profesor de la polo, care era rapidist înfocat.
Abonează-te ca să rămâi la curent cu cele mai noi articole
Am mers la el, ne-am salutat și am plecat vii. Inițial ne-am gândit că este mai ușor să ocolim prin stadion decât pe afară, unde ar fi însemnat cel puțin 30 de minute. N-am mai repetat experiența prea curând.
Deși acum ar părea ceva abandonat, un stadion de cartier, pe vremea aceea era ceva mare și spectaculos. Beneficiul la acel stadion era că aveai timp să cumperi ceva de băut în pauza de 15 minute. Acum, mulți pleacă cu 5 minute mai devreme ca să se întoarcă înainte de începerea reprizei a doua. Plus că acum se respectă locurile de pe bilet. Înainte doar să îndrăznești să-i spui cuiva asta că urma alt film de comedie.
Însă nimic din toate astea nu se compară cu sentimentul de a auzi din nou pe Ghencea imnul neoficial al stelei FCSB – Scooter, Maria. Aștept cu mult interes momentul când vor înceta cu toate porcăriile astea. Instituțiile statului nu au ce căuta în a finanța cluburile sportive. Războiul dintre CSA și FCSB nu au făcut decât să dezbine suporterii care veneau de drag și plăcere pentru o singură echipă ce a făcut istorie în fotbalul românesc.


Descoperă mai multe articole din categoria București
În ce zonă mi-aș cumpăra apartament în București (diferențele dintre cartiere și pe care le-aș alege eu)
Cam de 2-3 ani am început să fiu ceva mai atent la știri despre imobiliare, să mă implic în discuții ale prietenilor despre cumpărarea unui apartament nou și până la experiențele câtor mai mulți oameni din diferite cartiere. Sunt născut și crescut în București, iar asta îmi oferă un avantaj față de cineva care se…
Gara de Nord din București va fi în sfârșit modernizată
Mă pregăteam să zic că au trecut mulți ani de la ultima modernizare a gării. Bine, nu aș fi greșit. Chiar au trecut, doar că de la inaugurare, din 1872, prima și ultima modernizare. Însă fiți fără griji, totul are o limită. După 150 de ani de așteptare vine și modernizarea clădirii. Clădirilor, de fapt,…
Continue Reading Gara de Nord din București va fi în sfârșit modernizată
Recepția Pasajului Basarab este exemplul muncii de mântuială
Început de Băsescu, terminat de Oprescu, Firea nu a făcut nimic și Nicușor termină treaba. Aceasta a fost pe scurt povestea pasajului Basarab. Acest pasaj trebuie să devină exemplu pentru orice lucrare din bani publici. De ce? Este simplu. Pasajul Basarab a fost dat în folosință în urmă cu vreo 12 ani. Pentru că, primul…
Continue Reading Recepția Pasajului Basarab este exemplul muncii de mântuială
Spațiu pentru mâncare și băutură în fața Spitalului Universitar
Azi am trecut pe lângă Spitalul Universitar de Urgență București și a fost un moment când a trebuit să întorc capul ca să fiu sigur că ceea ce am văzut este corect. Aici mă refer desigur la spațiul acesta cu mese și umbreluțe de unde se poate comanda ceva de mâncare și de băut. Am…
Continue Reading Spațiu pentru mâncare și băutură în fața Spitalului Universitar
Se lucrează pentru lărgirea străzii Iuliu Hațieganu la 3 benzi pe sens
Mergeam zilele trecute pe centură și trebuia să ajung prin Berceni. Venind dinspre A2, cel mai simplu mi s-a părut să intru pe Splaiul Unirii și pe urmă să fac stânga la intersecție cu Nicolae Grigorescu. Acolo este un pod și respectiv drum pe sub pod care în urmă cu câțiva ani nu exista. Podul…
Continue Reading Se lucrează pentru lărgirea străzii Iuliu Hațieganu la 3 benzi pe sens
Încep să se dezvolte comunitățile locale
Zilele trecute după ce am ieșit de la sală am oprit corespunzător pe terasă la Colosseum mall. Ne-am gândit să recuperăm caloriile pierdute cu un frappe delicios. Nu facem asta prea des, dar era imposibil să nu observăm agitația și numărul mare de oameni de pe terasă. Știu că încă mai este vară și conform…
Lasă un răspuns