Mă uit la mine în primul rând și pe urmă la cei din jurul meu. De câteva săptămâni am schimbat la unison tipul de băutură pe care o mai consumăm. Dacă până luna trecută berea era singura băutură alcoolică de care voiam să auzim, acum preferințele diferă la fiecare.
Toamna este un anotimp plin de culori și arome, tot ce trebuie să facem este să ne găsim rețeta potrivită pentru vremea răcoroasă și atmosfera cozy. În funcție de gusturile fiecăruia se pot recomanda băuturi alcoolice diferite. Cele mai căutate în acest anotimp sunt desigur cocktailurile și vinurile.
Era să uit de cel mai important, deși nu sunt sigur dacă se clasează ca băutură alcoolică: mustul. Îmi place mustul la nebunie. În fiecare toamnă vin la târgul de la Agronomie fel și fel de comercianți cu tot felul de bucate. Târgul de la Agronomie are loc mai des, nu doar toamna, dar toamna apare mustul.
Ai mei merg frecvent acolo și îmi cumpără și mie must. Eu îl țin în frigider și cu capacul puțin desfăcut, ca să nu fermenteze, altfel începe să înțepe și foarte repede se transformă în vin. Mie îmi place dulce.
Vinul este altă alegere perfectă atât pentru consumat în nopțile din ce în ce mai lungi, dar și la ieșiri în oraș cu prietenii. Zilele trecute v-am povestit despre un vin roșu de la Purcari pe care vi-l recomand. Raportat la preț și gust este ideal. Tot ideal este și pentru un cadou în această perioadă a anului.
Mai multe articole despre băutură
- Diferența dintre Bourbon, Scotch, Irish și Tennessee
- Lichior Carolans Irish Cream
- Laphroaig de 10 ani | Single Malt Whisky
- Jack Daniel’s Gentleman Jack | Tennessee Whiskey
- Offley | Un vin roșu de Porto bun
Cocktailurile vin ca o mănușă acum că s-a mai răcorit. Am încercat pe timp de vară să beau, dar efectiv nu a mers deloc. Acum mi-am făcut un cuba libre și merge de minune, chiar dacă nu am avut lămâie.
Pe lângă culorile jucăușe ale toamnei este timpul să ne jucăm și cu gusturile. Poate am să încerc și eu în sfârșit un Pumpkin pie old fashioned. Știu că este un cocktail clasic și ușor de făcut acasă, doar că mie nu-mi place gustul de dovleac.
Vă recomand cu toată încrederea vinurile de sezon. Dacă optați pentru vinurile seci, aveți grijă să fie reci sau cum vorbesc „experții” – la temperatura pivniței. Gurile pe la târg mai recomandă o țuiculiță sau palincă, să o dăm pe românește. Însă eu v-aș recomanda să fiți temperați că temperaturile nu au scăzut suficient pentru așa băuturi.
Lasă un răspuns