Anul este aproape de final și nu cred că mai termin vreo carte în următoarele zile. Așa că vreau să fac un rezumat scurt cu câte cărți am ascultat/citit pe aplicația Voxa în 2022. Încă nu am un an calendaristic de când folosesc Voxa, dar mi se pare important să contorizez cărțile pe care în mod normal aș fi dat bani. A meritat oare abonamentul Voxa până acum?
Găsiți aici mai multe articole pe care le-am scris în acest an de când mi-am făcut abonament Voxa
Înainte să trec la enumeratul cărților pe care le-am ascultat în Voxa, vreau să fac un mic update. Eu până acum citeam cărți în format electronic pe acest Kindle. Este foarte bun și m-a scutit de enorm de mulți bani. Citeam cărți gratuite de pe internet sau câteodată cumpăram direct de pe Amazon, în engleză. Cum anumite expresii și terminologii nu le înțelegeam corect în engleză, iar cărțile gratuite pe internet în română erau puține și foarte vechi, simțeam nevoia de o schimbare.
În primele luni de folosit Voxa am realizat ce bibliotecă imensă de e-books am la dispoziție, dar nu voiam să citesc de pe telefon, iar pe Kindle nu pot să folosesc aplicația Voxa. Cum mințile geniale gândesc la fel, un prieten îmi spune că se gândește și el la un e-reader nou (el având tot Kindle), ca să folosească aplicația Voxa. Eu nu știam că există e-readere cu sistem de operare Android. Așa se face că de Black Friday mi-am cumpărat tableta E-Ink Onyx Boox POKE 4 Lite cu Android 11.
Nu este nici pe departe la fel de bună precum vechiul meu Kindle, dar își face treaba. Acum pot să beneficiez de tona de e-books de pe Voxa. O să urmeze în curând și un review la noul meu e-reader Boox. Cine știe, poate reușesc chiar și un video pe canalul de YouTube pe care l-am cam abandonat.
15 cărți ascultate în 2022 pe aplicația de audiobooks Voxa
- Amantul doamnei Chatterley – D.H. Lawrence
- Inventează și visează – Jeff Bezos
- Impudoare: despre „eu“ va fi vorba – Gabriel Liiceanu
- Flori deasupra infernului – Ilaria Tuti
- Scurta istorie a românilor – Ioan-Aurel Pop
- Momente decisive. Cum reacționează națiunile în fața crizelor și a schimbării – Jared Diamond
- Fecioarele – Alex Michaelides
- Arta subtilă a seducției – Mark Manson
- Înconjurat de idioți – Thomas Erikson
- Ultimul regat – Bernard Cornwell
- Bucuria de a avea mai puțin – Francine Jay
- Cum să comunici eficient – Dale Carnegie
- Camerista – Nita Prose
- Călărețul Morții – Bernard Cornwell
- Doamna Cancelar: Remarcabila odisee a Angelei Merkel – Kati Marton
Cartea de jos este prima pe care am citit-o pe noul Boox prin Voxa:
- Viața trece ca un glonț – Dorian Galbinski
Pe lângă aceste 15 cărți ascultate pe Voxa, mai este o carte pe care am început să o citesc în formatul tipărit, dar între timp a fost adăugată în format audio pe Voxa. Aceasta este:
- Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări – Igor Bergler
A meritat până acum abonamentul Voxa?
După un calcul simplu rezultă că merită!
Am 8 luni de când plătesc lunar abonament la Voxa. Așa cum am explicat și în primul articol cu impresii după prima lună de ascultat cărți prin Voxa, când mi-am făcut abonament am folosit un cod de 30% reducere pentru primele 3 luni și am plătit 33 lei pe lună în loc de 48. Vine așa: 33 lei x 3 luni = 99 lei + 48 lei x 5 luni = 240 lei. Prin urmare, în cele 8 luni de abonament Voxa am plătit 339 lei.
Chiar dacă aș socoti la preț întreg ar veni 48 lei x 8 luni = 384 lei.
Toate cărțile menționate mai sus, cu excepția cărții Minciuna lui Michelangelo pentru că deja o aveam în format fizic. Toate, la prețul actual care multe conțin și reduceri foarte atractive, costă 646 lei. După un calcul simplu: 646 lei – 339 lei = 307 lei economisiți. Iar la abonamentul cu preț întreg ar fi fost cu 45 lei mai mult, deci tot peste 250 lei economisiți.
Fix în timp ce scriu acest articol primesc o notificare de la Voxa. Ultima carte a lui Mircea Cărtărescu – Theodoros este disponibilă în format e-book. Această carte a avut lansarea chiar în luna asta, iar prețul cărții este de 100 lei. Prețul pentru două luni de abonament Voxa și o cafea.
Lasă un răspuns