Eu am făcut cam 6-7 ani polo la juniori și nu prea am scris despre asta până acum. Dar m-am gândit că dacă tot încep să vorbesc despre sportul acesta măcar să-ți recomand să practici înotul ca activitate fizică.
Mă gândesc că este cam târziu să practici acest sport, cel puțin pentru mine nu mai are rost. Dar chiar îmi doresc să merg la înot ocazional.
De ce recomand să practici înotul ca activitate fizică
După cum am scris mai sus, am practicat ceva timp sportul acesta, doar că atunci nu realizam cât de important este și va fi pentru mine în viitor.
Eu doar mă bucuram de grupul din care făceam parte și extra activitățile pe care le făceam împreună. Dar la început nu realizam cât de important era să dau tot ce este mai bun din mine și cât contează să fac corect exercițiile.
Cam în ultimii 2 ani de practicat acest sport am început să-i văd pe cei care jucau la seniori, pe cei cu care până nu de mult eram colegi și au avansat la seniori, dar și pe cei mai buni care erau chemați în loturile naționalei. Inclusiv portarul nostru a jucat o perioadă în lotul naționalei de juniori la polo.
A fost cam târziu când am relizat importanța acestui sport. Știam că trebuie să trec niște probe pentru a fi acceptat la seniori. Am început să mă duc la bazinul de la Lia Manoliu ca să înot mai mai repede.
Cum m-a dezvoltat înotul
La polo înotam destul de mult. Făceam 400 metri mixt doar pentru încălzire și cam 2.000 de metri de antrenament, plus timpul când ne jucam cu mingea. Dar când am ajuns la Lia Manoliu, acolo totul era pe repede înainte și cam de 2 ori mai mult. Dar imediat se vedea diferența. Începusem să slăbesc și după primele 2 săptămâni mă simțeam mult mai în formă.
Între timp ne-au venit în echipă 2 băieți care făcuseră doar înot mulți ani. Înotau extrem de repede, în comparație cu noi, dar aveam avantajul că știam mai multă tactică cu mingea.
Însă ei erau super dezvoltați, înalți, slabi și cu mușchii bine conturați.
Îmi este extrem de dor de acest sport, însă mai dor îmi este de condiția fizică pe care o aveam atunci. Se spune că înotul este singurul sport care îți lucrează toți mușchii atunci când îl practici.
Recomandări de accesorii pentru înot
Sunt multe minusuri pe care un copil, dar chiar și adulții le pot avea dacă nu au accesoriile potrivite la înot.
Prima dată când am învățat să înot, tata m-a dus la inițiere. Pe vremea mea, nu erau destule accesorii pentru toți copiii. Mulți veneau cu ale lor, de acasă, iar noi, restul, trebuia să le împărțim.
Labele și palmarele erau accesoriile pe care fiecare ni le doream în bazin, dar nu le foloseam foarte des. Acum, când mă uit în urmă, consider că ar fi grăbit dezvoltarea mea la înot.
Recomandări de accesorii după antrenament
Ce se întâmplă după antrenamente este la fel de important precum ce se întâmplă și la antrenamente. Eu nu aveam grijă de mine după ce plecam de la bazin. Nu mă uscam niciodată la păr așa cum ar fi trebuit, doar mă ștergeam superficial cu prosopul. Iar când era ploaie sau ninsoare nu aveam o geacă impermeabilă, precum sunt acestea de navigație.
Ce vreau să spun este că în prezent accesoriile de înot pentru copii și adulți sunt mult mai accesibile. Decathlon România are o mulțime de accesorii pentru înot și sincer, când petreci suficient timp printre rafturile de la ei parcă ți se face poftă de sport.
Lasă un răspuns