Au trecut aproape 3 luni de când folosesc aplicația de audiobooks Voxa și m-am gândit să vin cu ceva păreri mai pertinente. Spun asta pentru că în cele aproape 3 luni de când ascult cărți pe Voxa, am bifat în total 8 cărți, dintre care 5 sunt ascultate în aplicație, iar cu una sunt deja pe la jumate.
În ultimele două luni am avansat destul de greu cu cărțile, dar cu vacanța de vară în care am intrat acum sper să recuperez. Oricum, din cele 15 cărți pe care mi-am propus anul acesta să citesc am deja 11 bifate.
Ce mă face să continui cu abonamentul Voxa?
Acum am intrat în ultima lună cu plata redusă a abonamentului pentru că am folosit un cod de reducere. Consider că acum ar fi momentul perfect să renunț la abonamentul Voxa, dacă vreau. Dar nu vreau.
În primul rând statistica cu cărțile citite/ascultate în ultimele 3 luni îmi arată clar că bifez mai multe cărți dacă continui să ascult. Apoi mai este problema timpului. Deși am oferit mai puțin timp lecturii în ultima vreme, tot am mult timp în care pot să ascult ceva, pentru că am și niște căști bluetooth bune care îmi oferă o mobilitate fantastică.
Podcast-uri am cam ajuns la zi cu ele, iar cele noi pe care le-am început necesită foarte multă atenție și este puțin cam mult să le ascult zilnic.
Iar motivul principal pentru care aleg să continui să ascult cărți prin Voxa este că ascult cele mai noi cărți apărute. Cărți noi pe care probabil nu aș avea timp să le citesc, m-ar costa mai mulți bani decât abonamentul Voxa și probabil nu le-aș descoperi atât de ușor. În aplicație am rubrica de top noutăți.
Ce cărți am ascultat în primele 3 luni de abonament Voxa?
Amantul doamnei Chatterley de D.H. Lawrence
Devenită de mult timp un roman clasic, Amantul doamnei Chatterley este fix despre ce ne promite și titlul cărții, dar chiar și mai mult. Este despre pasiune, trăiri interioare, zbuciumul și o posibilă iubire între cei doi amanți. Este o poveste delicată din acele vremuri și atât de anormală în zilele noastre. Două clase foarte diferite – o femeie aristocrată și un bărbat din rândul muncitorilor.
Inventează și visează de Jeff Bezos
Am scris o recenzie a cărții aici. Cartea Inventează și visează este declarația lui Jeff Bezos despre cum a reușit să aducă compania Amazon la una dintre cele mai valoroase din lume. Marea majoritate a informațiilor sunt aduse prin citirea scrisorilor anuale trimise investitorilor de la înființarea companiei. Este o poveste de succes cu perspective mari de viitor. O poveste cu multe eșecuri, dar și mai mult curaj.
Impudoare: despre „eu” va fi vorba de Gabriel Liiceanu
A fost o plăcere să descopăr această carte, însă plăcerea și mai mare a fost că însuși Gabriel Liiceanu a citit cartea Impudoare pentru Voxa. Cartea este despre și pentru gânditori, cu referire multe la Cioran și mulți alții, inclusiv cei din antichitate. Ideea principală pe care trebuie să o aveți în minte dacă vă aruncați la o așa aventură este descris de Liiceanu perfect prin gândul: Un intelectual este cineva care poate sistematiza și exprima limpede ceea ce în mintea altora este confuz.
Flori deasupra infernului de Ilaria Tuti
Nu este o carte pe care să o recomand. Personal, nu mi-a plăcut deloc, dar asta nu înseamnă că nu va fi bună pentru altcineva. Sunt conștient că un motiv pentru care nu mi-a plăcut poate fi că a fost următoarea carte pe care am ascultat-o după Impudoare, iar în același timp mai aveam începute cărțile: Minciuna lui Michelangelo și Proiectul Hail Mary. Ambele cărți sunt cu mult peste Flori deasupra infernului și posibil acesta să fie motivul pentru care nu mi-a plăcut. Dar am rezistat eroic până la final. Sunt totuși mulțumit că nu am dat bani pe ea. Ar fi fost o risipă totală.
Scurta istorie a românilor de Ioan-Aurel Pop
Ultima carte ascultată în aplicația Voxa este Scurta istorie a românilor. Mulți credem că ne cunoaștem istoria țării doar pentru că am luat câteva ore de istorie la școală. Adevărul este, cel puțin pentru mine, că înțeleg acum istoria mult mai bine decât în școală. La orele de istorie mi se prezentau faptele și eram obligați să reținem informațiile pe care profesoara ni le semnala. Acum, istoria ne este explicată, nu predată. O diferență colosală. Pe scurt, cartea ne prezintă istoria României, pe scurt, înainte și după ce a devenit oficial – România.
Andreea a zis
mersi mult de cod si de cartile citate
spor la „auditii”
Radu a zis
Ați avut ceva probleme cu faptul ca de la cap 1 sar la cap 6 spre exemplu la audio book?
bogdan a zis
Nu, nu mi s-a întâmplat niciodată