Căștile AirPods Pro sunt un upgrade considerabil față de modelul precedent. Au fost făcute modificări la design, tehnologie mai nouă și mai multe opțiuni de control. Prețul de pornire este 250$.
Pro & Contra
Pro
- Noise Cancellation
- Compatibilitate cu Siri
- Confortabile, chiar și după mai multe ore
- Rezistență (IPX4); la transpirație și stropi de apă
- Încărcare wireless a cutiei
Contra
- Sunetul este grozav, dar nu cel mai bun
- Prețul mare
- Bateria slabă
Prețuri
Specificații
Noise Cancellation
Cel mai mare și util beneficiu pentru mine. Anularea zgomotului mă ajută să ascult muzică în liniște fără să dau volumul la maxim, dar și să vorbesc cu cineva folosind căștile fără să-l rog să vorbească mai tare pentru că este un șantier în zonă sau orice alt zgomot puternic și nu îl aud.
Cele două microfoane, combinate cu tehnologia avansată, adaptează zgomotul din ambele căști și reduce la minim zgomotul exterior. Astfel pot să mă bucur de muzică sau să mă concentrez pe conversație fără să fiu distras de altcineva sau altceva.
Transparency mode
Modul transparență este opusul modului anulare zgomot. Asta înseamnă că în timp ce aveți căștile în urechi, vă introduce zgomotul din exterior. Nu este același lucru ca și cum ai avea niște căști de 30 lei care nu au nici un fel de tehnologie. Zgomotul exterior este chiar mai puternic în modul transparență.
Ce este plăcut, util și mă ajută foarte mult, este că pot face schimb între aceste moduri, foarte ușor. Trebuie doar să glisez ca să-mi apară meniul cu luminozitate și volum, iar apoi țin apăsat pe căsuța de volum de la AirPods Pro. Schimb modul și în 1-2 secunde se activează sau se mai poate direct din căști dacă țin apăsat câteva secunde.
Adaptive EQ
Spre deosebire de celelalte modele, căștile AirPods Pro au această tehnologie în plus.
Ce este și la ce ajută tehnologia Adaptive EQ? Înseamnă că frecvențele joase și medii ale muzicii sunt modelate după urechea celui care le folosește. Astfel experiența este mai plăcută și sunetul imersiv.
Opțiuni de control
Un upgrade considerabil este și la opțiunile de control asupra căștilor. Primul ar fi faptul că la modelul precedent se putea seta doar o opțiune pe fiecare cască, la AirPods Pro există mai mult opțiuni de gesturi în funcție de numărul de click-uri pe cască:
- la o singură apăsare puteți da play, puneți pe pauză sau răspundeți la apel
- la două apăsări consecutive, treceți mai departe (forward)
- la trei apăsări dați înapoi
- la o apăsare mai lungă puteți face schimb între Noise cancellation și Transparency mode
A doua schimbare majoră sunt butoanele de unde controlați gesturile. La AirPods 2, gesturile sunt controlate din partea exterioară care la simple atingeri dă impresia că împinge casca către interior (2). Nu necesită atingeri forțate, dar spre deosebire de AirPods Pro, unde gesturile sunt pe partea de jos (1), interiorul urechii nu simte nimic. Poate fi un detaliu minor pentru anumite persoane, dar eu îl consider mult mai bine pentru sănătatea urechii varianta de la AirPods Pro.
Aspectul cutiei și căștilor
Aspectul este un alt detaliu la care s-a lucrat atent și schimbarea este pe cât de utilă pe atât de plăcută. Prima schimbare notabilă este dimensiunea cutiei.
AirPods Pro | AirPods 2 | |
Înălțime | 30.9 mm | 40.5 mm |
Lungime | 21.8 mm | 16.5 mm |
Greutate | 5.4 grame | 4 grame |
Înălțimea căștilor este un mare plus pentru persoanele care pun preț pe aspect, dar și poziția căștilor în cutie a fost schimbată la noul model. La AirPods 2, vârful căștilor sunt îndreptate către exterior, iar atunci când sunt scose, trebuiesc rotite înainte de a fi introduse în ureche. La AirPods Pro, căștile în cutie sunt poziționate către interior, iar după ce sunt scose, pot fi direct băgate în ureche.
Cum am zis, detalii mici, dar fac diferență.
Adaptoarele auriculare
Adaptoarele de urechi sunt o altă noutate adusă căștilor. Acestea vin direct montate cu mărimea medie, dar în cutie veți găsi și un set de mărimi mari și mici. Ca să vă dați seama care vi se potrivesc mai bine Apple a adăugat opțiunea prin care verificați nivelul de etanșare.
Intrați la Setări-Bluetooth-AirPods Pro (sau numele pe care l-ați selectat)-Test potrivire adaptoare auriculare. O să auziți o melodie scurtă, timp în care verifică nivelul de etanșare, iar la final veți primi rezultatul.
Impresii finale
Folosesc căștile bluetooth AirPods Pro de la Apple de 1 an și ceva și sunt extrem de mulțumit de ele. Înainte foloseam căștile originale cu fir de la Apple, cele care vin în cutia telefonului. Altă opțiune mai aveam căștile bluetooth in-ear de la Skullcandy. Erau departe de perfecțiune, dar le-am prins de Black Friday la reducere – 99 lei. Acum, cele negre sunt reduse la 159 lei.
Din restul căștilor bluetooth, categoria in-ear, aș mai lua în considerare modelul WF1000XM3B de la Sony. Prețul este puțin mai mic, însă arată oribil și le lipsesc funcția de comunicare cu Siri. Dacă aveți telefoane iPhone s-ar putea să-i simțiți lipsa.
Microsoft a lansat Surface Earbuds și cred că acestea vor fi următoarele căști bluetooth pe care am să le iau. Prețul este 1.200 lei. Ce este interesant la ele este că vor avea funcția de conectare cu Cortana și veți putea porni orice program din suita Microsoft.
Spre exemplu să zicem că vreți să salvați o notă. Porniți Microsoft Word și dictați textul, iar acesta va fi salvat în Cloud – One Drive, fără ca măcar să scoateți telefonul din buzunar sau geantă. Mi se pare incredibilă funcția. Mă gândesc serios ca următorul model de căști pe care am să-l cumpăr, să fie acesta.
Ce nu-mi place la AirPods Pro
Bateria. Ține puțin peste 4 ore. Am ajuns la aproape 4 ore de folosire încontinuu cu căștile și mai aveam ~20% din baterie. Nici restul producătorilor nu excelează la acest domeniu, dar pentru banii ăștia aș fi preferat o baterie mai bună.
Lasă un răspuns