Simbolul pierdut reprezintă un nou început atât pentru Dan Brown cât și pentru cititorii lui fideli. Dacă în primele două romane Dan Brown are ca temă principală biserica, începând cu al treilea volum schimbă tactica și are ca subiect principal francmasoneria.
Acțiunea este ca și până acum întreținută de profesorul de simbolistică Robert Langdon care este invitat la un eveniment pentru a ține un discurs. Evenimentul este organizat de către Peter Solomon, bun prieten cu Robert Langdon și mason de rang înalt. Când ajunge în sala unde trebuia să se desfășoare evenimentul, profesorul descoperă că nu este nimeni acolo, iar în acel moment, se aud țipete dintr-o altă sală. Țipetele provin de la trecători care observă o mână de om. Pentru că mâna era clar a bunului său prieten, profesorul Langdon este nevoit să facă jocul celui care a pregătit toate acestea. Să intre în cursa cu care am fost obișnuiți, în rezolvarea puzzle-urile.
Nu am să aprofundez mai mult de atât conținutul cărții ca să nu vă stric apetitul, dar vă pot da un indiciu: este altceva. Acest roman reprezintă pentru Dan Brown un nou început. Este ceva nou. Simbolul pierdut este o carte plină de secrete, coduri și incursiuni în ocultism.
Chiar dacă din punctul de vedere al multora, Simbolul pierdut nu este la fel de captivant precum cărțile Îngeri și demoni și Codul lui Da Vinci, eu tot îl consider un roman de excepție. Dacă stăm puțin să ne gândim, nici nu era posibil să fie la fel de interesant pentru că nu mai are același subiect, nu mai sunt aceleași descoperiri de făcut și nu mai atacă biserica într-un mod indirect.
O mică istorie a cărții…
Simbolul pierdut, cunoscut la început sub denumirea: Cheia lui Solomon, era programat inițial să fie publicat în anul 2006, dar au fost atâtea amânări încât a ajuns să fie publicat în anul 2009. Pentru primul set, au fost produse 6,5 milioane de exemplare, cel mai mare număr din istoria editurii Random House. Lansarea a ținut aproape 190 de librării deschise până la miezul nopții pentru lansare cărții lui Dan Brown.
Descoperă mai multe cărți de Dan Brown
Din presa internațională…
Așteptarea a luat sfârșit. Simbolul pierdut a apărut – și nu trebuie să fii francmason ca să-ți placă la nebunie. Incitant și spectaculos ca o cursă în montagne russe. The Los Angeles Times
După fenomenalul succes înregistrat cu romanul Codul lui Da Vinci, Dan Brown cu siguranță nu își dezamăgește fanii. Simbolul pierdut abundă de coduri, secrete, răsturnări de situație și incursiuni în ocultism și filosofii străvechi. Janet Maslin – New York Times.
O lectură captivantă, care ne dă peste cap ideile despre lumea pe care o credeam că o cunoaștem. Newsweek.
Informații despre serialul The lost symbol
The lost symbol (simbolul pierdut) este romanul despre care nu s-a făcut până acum nici o ecranizare. Tom Hanks a jucat rolul profesorului de la Harvard – Robert Langdon în toate filmele apărute până acum, însă cartea aceasta, cartea cu numărul 3 a fost sărită. De ce? Nu se știe.
Tom Hanks a jucat în filmele cu rolul profesorului Robert Langdon ce au la bază cărțile 1, 2 și 4 ale lui Dan Brown. În cartea nr. 3 – simbolul pierdut, actorul principal este Ashley Zukerman.
Personal pot să văd acest rol atribuit doar lui Tom Hanks, așa cum Tony Stark din Iron Man poate fi acceptat de mulți numai de Robert Downey Jr.
Povestea serialul Simbolul pierdut va urma aceeași linie de acțiune ca și în filme: renumitul-profesor în simbolistică Robert Langdon este invitat să participe la investigația unei crime. În urma investigației se va descoperi o mare conspirație. Langdon va trebui să rezolve o serie de puzzle-uri pentru a descoperi misterul.
Primul episod este programat să apară pe 16 septembrie 2021, urmând ca în fiecare săptămână să apară câte un episod nou.
Lasă un răspuns