Mergeam zilele trecute pe centură și trebuia să ajung prin Berceni. Venind dinspre A2, cel mai simplu mi s-a părut să intru pe Splaiul Unirii și pe urmă să fac stânga la intersecție cu Nicolae Grigorescu.
Acolo este un pod și respectiv drum pe sub pod care în urmă cu câțiva ani nu exista. Podul face legătură cu Șoseaua Vitan-Bârzești. Cândva demult, acel drum nu avea ieșire în Splai. Era un drum foarte prost și se putea intra numai din Vitan-Bârzești.
În prezent, acel drum, strada Iuliu Hațieganu este foarte intens folosit de șoferi pentru a face legătura mai ușor între sectoarele 3 și 4, dar și pentru cine vrea să meargă mai departe. Practic este încă o variantă.
Însă zilele trecute când am trecut pe acolo am văzut un șantier în toată regula. Zeci de oameni și destule utilaje, toate făcând câte ceva. Conform proiectului, acolo va fi un drum cu 3 benzi pe sens, ceea ce este wow.
Știu ce câmp era cândva acolo și cât de indispensabil a devenit acum acel drum. Sunt de asemenea uimit de hărnicia cu care se lucrează și de timpul acordat lucrării – 60 de zile. Impresionant. Bravo S3 pentru că arătați că se poate. Bravo și pentru mărimea fontului de pe panoul cu informații.
Sunt sigur că oamenii care trec pe acolo nu vor să vadă cât timp durează totul sau ce se face mai exact acolo, nu. Ei vor să vadă cine este răspunzător. Eventual să vadă și locuitorii de pe Șos. Olteniței când ies pe balcon. Să nu uităm totuși că banii pentru exproprierea oamenilor care aveau teren acolo au venit de la Primăria Capitalei.
De asemenea felicitări celor care au făcut acel panou. Ați reușit să botezați strada Vitan-Bârzești.
Abonează-te ca să rămâi la curent cu cele mai noi articole




Mai multe articole despre București
Stâlpișori galbeni din trafic: o lecție despre reguli și respect
Zilele trecute am trecut pe DN1, în zona podului de la Centura Bucureștiului. E un loc unde, dacă ești șofer în București, știi prea bine ce înseamnă nervi întinși, frâne bruște și, mai ales, „șmecheri” care sar coada și se bagă în față ca și cum li se cuvine. Am trecut pe acolo și am…
Continue Reading Stâlpișori galbeni din trafic: o lecție despre reguli și respect
Blocurile false din București – o moștenire ascunsă a comunismului
Bucureștiul este un oraș al contrastelor arhitecturale, în care trecutul și prezentul se împletesc într-un mod uneori fascinant, alteori bizar. Printre cele mai interesante și puțin discutate intervenții urbane realizate în perioada comunistă se numără așa-numitele „blocuri false” – clădiri construite special pentru a masca arhitectura interbelică. Aceste structuri au schimbat radical aspectul orașului, ascunzând…
Continue Reading Blocurile false din București – o moștenire ascunsă a comunismului
Metroul spre Progresul: Promisiune sau șantier etern?
Bucureștiul face un nou pas spre modernizarea transportului public, odată cu aprobarea prelungirii Magistralei 4 de metrou. Proiectul, care va adăuga 13 stații noi și va lega Gara de Nord de Gara Progresul, este estimat la 3,43 miliarde de lei și promite să îmbunătățească mobilitatea în sudul Capitalei. Totuși, dacă privim în urmă la alte…
Continue Reading Metroul spre Progresul: Promisiune sau șantier etern?
Sectorul 1 introduce plata taxelor și impozitelor prin stații SelfPay
Primăria Sectorului 1 a implementat o soluție modernă pentru plata taxelor și impozitelor locale: utilizarea stațiilor SelfPay. Această inițiativă vine ca un răspuns la nevoia de eficientizare a procesului de plată și de reducere a cozilor de la ghișeele administrației fiscale. Prin introducerea acestei metode, contribuabilii pot achita rapid și simplu obligațiile fiscale, fără a…
Continue Reading Sectorul 1 introduce plata taxelor și impozitelor prin stații SelfPay
Redeschiderea liniilor de troleibuz în Berceni: Un pas spre transport public mai sustenabil
Bucureștiul face un nou pas către modernizarea și ecologizarea transportului public odată cu reintroducerea troleibuzelor în cartierul Berceni. După mai bine de doi ani de întreruperi cauzate de avarierea substațiilor electrice din zonă, linia 73 de troleibuz intră în funcțiune, înlocuind linia de autobuz 313. Această măsură marchează cea de-a șasea extindere a rețelei de…
China Depot: Produse de casă la prețuri mici
Dacă ești în căutarea unui loc unde să găsești produse ieftine, utile și variate pentru casă, dar și decoruri de Crăciun sau mici cadouri, China Depot de pe Șoseaua București-Urziceni este destinația perfectă. Recent, am avut ocazia să vizitez acest magazin și pot spune cu mâna pe inimă că a fost o experiență care merită…
Continue Reading China Depot: Produse de casă la prețuri mici
Din interbelic în 2025: Monte Carlo reînvie prin City Grill în Parcul Cișmigiu
Restaurantul Monte Carlo, situat în inima parcului Cișmigiu, a fost un simbol al Bucureștiului încă din 1926, fiind cunoscut pentru eleganța sa interbelică și grădina de vară unde se adunau personalități ale vremii. După decenii de glorie, locația a trecut prin diverse transformări, iar în perioada comunistă și-a pierdut o parte din farmecul original. În…
Continue Reading Din interbelic în 2025: Monte Carlo reînvie prin City Grill în Parcul Cișmigiu
Modernizarea liniei de tramvai Barbu Văcărescu din București. Provocări și speranțe
Ah, Bucureștiul! Un oraș unde fiecare gură de aer proaspăt vine cu un iz de praf de șantier și unde șofatul e un sport extrem. Dacă ai avut curajul să te aventurezi pe strada Barbu Văcărescu în ultimele luni, probabil ai avut parte de o experiență…memorabilă. Să vă povestesc despre una dintre cele mai recente…
Continue Reading Modernizarea liniei de tramvai Barbu Văcărescu din București. Provocări și speranțe
Lasă un răspuns