De câteva săptămâni mi se pare că în București se desfășoară o campanie galactică de a transforma limitatoarele de viteză din cele de plastic cu unele noi din asfalt.
N-am nici o problemă cu limitatoarele de viteză. Bă din contră, mă bucur că există. Nu zic că în felul acesta se va circula cu 30 km pe drumurile cu aceste limitări de viteză, dar măcar nu se va mai circula cu 70-90-100 km pe drumuri înguste din cartier unde de multe ori sunt copii care se joacă.
Salut și ideea de a face aceste limitatoare de viteză din asfalt în loc de a monta tot unele din plastic. Noaptea se aude destul de tare când mașinile trec cu viteză peste ele. La limitatoarele din asfalt dispare acel zgomot de impact.
Dar mă deranjează la culme prostia de care dau dovadă oamenii care le fac. În ultimele săptămâni aproape în fiecare zi descopăr noi limitatoare de viteză din asfalt pe străzi unde înainte erau din plastic sau pur și simplu s-au desprins și altele noi nu au mai fost puse, de ani de zile.
Nimeni nu merge cu 30 de km pe străzi unde nu sunt locuințe și nici oameni care merg pe trotuar, dar chiar și la 30 de km, dacă nu încetinești, poți să zbori peste un limitator de viteză din asfalt CARE NU A FOST MARCAT CU VOPSEA ALBĂ.
Pui limitator de viteză din asfalt, iei masa de prânz sau tragi un fum și vopsești chestia aia. NU O LAȘI AȘA. Sunt anumite condiții de vreme când nu o vezi, decât când este prea târziu.
Abonează-te ca să rămâi la curent cu cele mai noi articole
Îți recomand să citești și:
Virusul HMPV în China: Ce trebuie să știm
În ultima vreme, am auzit tot mai des despre un virus numit metapneumovirus uman, sau HMPV. Poate că și voi ați auzit despre el și v-ați întrebat ce este și cum ne poate afecta. Vreau să vă împărtășesc ceea ce am aflat despre HMPV și de ce este important să fim informați, mai ales în…
Economia României în 2025-2026: provocări, perspective și măsuri necesare
În următorii ani, România se confruntă cu o serie de provocări economice importante, dar și cu oportunități de redresare. Specialiștii Uniunii Europene preconizează o creștere economică lentă în 2024, urmată de o accelerare moderată în 2025 și 2026. Cu toate acestea, dezechilibrele fiscale, inflația persistentă și datoria publică în creștere rămân principalele vulnerabilități. 1. Creșterea…
Continue Reading Economia României în 2025-2026: provocări, perspective și măsuri necesare
Primul Crăciun cu brad artificial
Pentru mulți dintre noi, Crăciunul este despre tradiții care ne aduc aminte de copilărie: mirosul cozonacilor proaspăt scoși din cuptor, sunetul colindătorilor la ușă și, desigur, bradul natural care tronează în mijlocul sufrageriei, îmbrăcat în globuri și luminițe. Este o imagine idilică, una pe care am trăit-o în fiecare an, încă de când eram mic.…
Cele mai populare tipuri de cafea: Arabica și Robusta
Ca iubitor de cafea, în fiecare dimineață, aroma proaspătă care se ridică din ceașca mea îmi trezește nu doar simțurile, ci și curiozitatea. Cum poate fi atât de diferită cafeaua, în funcție de origine, preparare sau chiar momentul zilei? Dacă îți place cafeaua, probabil ai auzit deja de cele două tipuri majore de boabe care…
Continue Reading Cele mai populare tipuri de cafea: Arabica și Robusta
România intră în Spațiul Schengen: ce înseamnă și cum ne va influența viața
România va deveni oficial membră a Spațiului Schengen începând cu 1 ianuarie 2025, marcând un moment istoric pentru țara noastră. Decizia finală a fost luată în cadrul Consiliului de Justiție și Afaceri Interne al Uniunii Europene, după o lungă perioadă de așteptare. În acest articol, vom explora ce înseamnă apartenența la Schengen, ce implică această…
Continue Reading România intră în Spațiul Schengen: ce înseamnă și cum ne va influența viața
Cum sunt manipulate masele: Mecanismele psihologiei sociale care seduc o societate
Într-o lume marcată de schimbări rapide și crize multiple, societățile devin din ce în ce mai vulnerabile la manipulare. Liderii carismatici și strategiile bine gândite de influențare a maselor reușesc să transforme frica, incertitudinea și nemulțumirea în instrumente de control. În acest articol, vom analiza mecanismele psihologiei sociale care stau la baza manipulării colective, cu…
Continue Reading Cum sunt manipulate masele: Mecanismele psihologiei sociale care seduc o societate
De ce ne dor urechile când zburăm cu avionul?
De fiecare dată când zbor cu avionul, mă întreb de ce îmi simt urechile înfundate sau, uneori, chiar dureroase. Este o senzație neplăcută, care poate dura câteva minute sau chiar mai mult. De fapt, acest fenomen este destul de comun și are o explicație științifică simplă. Totul are legătură cu presiunea atmosferică și cu modul…
Continue Reading De ce ne dor urechile când zburăm cu avionul?
România și posibila recesiune economică din 2025: previziuni și scenarii
În ultimele luni, tot mai multe surse economice și analiști au început să discute despre riscurile economice cu care România ar putea să se confrunte în 2025. Este important să menționăm de la început că toate aceste concluzii sunt previziuni sau scenarii posibile bazate pe datele disponibile în prezent. Evoluția reală poate suferi schimbări semnificative,…
Continue Reading România și posibila recesiune economică din 2025: previziuni și scenarii
Lasă un răspuns