Azi am primit e-mailul mult așteptat de la Microsoft în care mi s-a confirmat accesul la noul Bing, unde este incorporat și celebrul program de inteligență artificială (AI), ChatGPT de la OpenAI. M-am jucat câteva ore bune cu întrebări care mai de care și recunosc că o bună parte din timp am fost intrigat.
În articolul de față, având doar câteva ore de utilizare cu noua jucărie, am să răspund la:
- cum se folosește noul Bing
- cum se obține acces la Bing + ChatGPT
- poze cu răspunsuri primite
- ce impresii am despre utilizarea lui
În prezent, accesul la noul Bing cu ChatGPT se face numai după ce v-ați înscris pe o listă de așteptare – whitelist. O puteți face de aici. Pentru mulți dintre utilizatorii Bing nu vor vedea opțiunile din pozele de mai jos, dar cu timpul cred că asta va deveni ceva standard pentru toată lumea.
Mai trebuie reținut detaliul că ChatGPT este, separat, alt program lansat de compania OpenAI. Acea versiune, în prezent este lansat sub versiunea beta. Asta înseamnă că:
- în viitor vor apărea versiuni care vor anula tot ceea ce scriu eu acum și aici
- cel mai probabil și noua versiune Bing cu ChatGPT va deveni mai performantă.
Cum se folosește noul Bing cu ChatGPT
Când veți căuta ceva pe Bing, trebuie să vă apară în partea dreaptă a ecranului un rezultat separat de link-urile obișnuite. Acela este răspunsul de la noul Bing. Dacă apăsați pe Vedeți mai multe, se deschide o fereastră unde puteți adresa întrebări și veți primi răspunsuri doar de la noul Bing, fără versiunea clasică precum în poza de mai sus. Puteți să vedeți direct pozele de mai jos cum va arăta acea fereastră.
De reținut că, momentan, aceste opțiuni sunt disponibile numai pe browserul Microsoft Edge și numai pe calculator. Pentru telefon nu este disponibil, pentru nimeni. Eu spre exemplu folosesc Microsoft Edge atât pe pc cât și pe telefon, având același cont, cu aceeași adresă de e-mail și cu toate astea pe telefon nu funcționează.
Câteva poze cu răspunsurile primite de la Bing
Câteva impresii după ce am folosit Bing cu ChatGPT
Atât primele, dar mai ales ultimele două poze cu întrebări reprezintă foarte bine atât limitările cât și greșelile noului Bing cu un AI. Repetarea în formulări arată limitările. În penultima poză se observă că la un moment dat s-a blocat. Iar în ultima poză greșeala clară. O greșeală asemănătoare a făcut-o și AI-ul Bart de la Google la lansare.
Desigur, toate aceste detalii sunt minore până la urmă sau cum ar zice un prieten îi mai trebuie niște fine tuning.
Sunt sigur că în câțiva ani vom avea un produs fără atâtea erori. Însă, marea întrebare este, de câți ani vom avea noi nevoie ca să integrăm în viețile noastre acești roboți AI? Pentru că eu nu mi-aș face concediul, nu mi-aș alege de mâncare sau alte idei trăsnite văzute promovate pe internet despre cum să-l folosești cel mai bine pe acest ChatGPT; nici acum și nici peste un an, poate chiar doi.
Această perioadă în care îi observ toate limitările și erorile, nu mă face decât să fiu și mai reticent. Dacă se blochează și asociază autori cu titluri de filme, mă gândesc că o să-i mai ia mult timp până să devină credibil în fața mea.
Adrian Bolocan a zis
M-am înscris și eu pe această listă. Sunt curios să experimentez, dacă tot folosesc Edge…
bogdan a zis
O să fie interesant, cel puțin la început 🙂
Marius a zis
Se putea folosi cu extensii. Deocamdată, e mult mai încet decât ce poate oferi un rezultat Google, cu o întrebare mai bună.
Plus că sunt foarte, foarte multe greșeli dacă mergi un pic mai specific.
bogdan a zis
Da, greșeli are cu tona. Sunt curios cum o să fie cu cel de la Google care promite o integrare mai bună a rezultatelor cu motorul de căutare
Adrian Bolocan a zis
Ăla a greșit încă de la prezentare, din câte am înțeles. :))