Foarte multe dintre producțiile Netflix sunt mai mereu disponibile, însă am observat cu timpul că mai sunt scoase pentru o perioadă de timp. Acest articol va fi exclusiv cu recomandări de filme originale Netflix. La momentul când scriu descrierea unui film, acesta este disponibil pe Netflix și de cele mai multe ori va avea nota generală peste 6.
Acest articol va fi actualizat cu fiecare film nou produs de Netflix pe care îl voi viziona, deci lista se va mări cu timpul. Totodată, dacă vrei, găsești aici articole cu cele mai noi filme și seriale originale ce au intrat pe Netflix în ultimele luni. Filme și seriale ce poate nu vor fi menționate în acest articol.
Against the Ice
Filmul produs de Netflix este despre o expediție în Groelanda și are la bază povestea de non-ficțiune a exploratorului Ejnar Mikkelsen. Întrebarea care se află pe buzele tuturor este dacă povestea filmului Against the Ice este bazată pe o poveste adevărată? Ei bine, da. Filmul prezintă povestea adevărată a unei expediții din 1909. Trailer.
Scopul explorării a fost de a obține jurnalul și datele altui grup care a plecat și nu s-au mai întors. Aceștia trebuiau să demonstreze teoria că Groelanda este o singură bucată de pământ și nu două separate, așa cum alții credeau. Desigur, explorarea nu a fost deloc ușoară, ba din contră plină de încercări. Iar dilema și mai mare era dacă echipajul aveau să-i aștepte la întoarcere, iar dacă nu, urma altă luptă pentru supraviețuire.
Against the Ice mi-a adus aminte de alt film, tot cu scopul de supraviețuire și care se bazează și acesta pe o poveste reală – Jungle, cu Daniel Radcliffe în rolul principal.
The Adam Project
The Adam Project este unul din acele filme foarte bune (ca idee), pe care Nteflix le scoate pe bandă rulantă, însă doar cu atât am rămas, o idee foarte bună. Actorii mi-au plăcut din start: Ryan Reynolds, Mark Ruffalo și Zoe Saldana. Am rămas cu impresia că este un film de low budget, adică dacă ar fi în cinema probabil aș regreta dacă aș merge la el. Efectele de editare pentru versiunea mai tânără a lui Catherine Keener zici că este făcută pe telefon, iar la final filmul se termină într-o notă extrem de emoționantă, după ce Ryan ne-a amuzat tot filmul.
Cu toate astea recomand filmul. Are aproape 2 ore, dar a fost decent. Trailer.
The Power of the Dog
Deși este un film original Netflix, The Power of the Dog tocmai a devenit filmul cu cele mai multe nominalizări la Premiile Oscar din acest an. Filmul a primit 12 nominalizări, iar una dintre ele este pentru cel mai bun actor, pentru rolul interpretat de Benedict Cumberbatch.
Povestea filmului este simplă, poate chiar banală, dar acesta este genul de film pe care îl urmărești de drag pentru talentul actoricesc, nu pentru poveste, deși m-a ținut cu sufletul la gură spre final. Îl recomand. Trailer.
Gunjan Saxena: The Kargil Girl
În primul rând trebuie să știi că este un film indian. Eu nici nu-mi aduc aminte când m-am uitat ultima dată la un film indian, înainte de Gunjan Saxena. Apoi mai este și excepția că filmul are nota sub 6 în acest moment. Dar, cu toate aceste minusuri, tot îți recomand filmul. Nu este un film extraordinar, dar povestea filmului este bazată pe întâmplări reale, cu mici detalii care diferă, însă nu schimbă rădăcina poveștii.
Filmul Gunjan Saxena este un produs original Netflix. Acesta prezintă povestea primei femei pilot din IAR (Forțele Aeriene Indiene – Indian Air Force). Nu este un film wow, dar povestea poate fi puțin emoționantă, mai ales dacă simpatizezi puțin cu domeniul. Eu am ajuns să vizionez filmul la recomandarea unei prietene și impactul pentru mine (dar mai ales pentru ea) a fost și mai mare pentru că și ea își dorește la fel de mult să devină pilot.
Chiar dacă unele detalii diferă, chiar dacă nu este cel mai cel film, tot sunt lucruri pe care le putem învăța din acest film. Iar pentru mine, timpul petrecut la film nu este ceva care să regret. Așa că îți recomand să ignori nota extrem de mică a filmului și să-i dai o șansă. Este un film despre ce înseamnă să ai un vis, despre dorință, voință și puterea de a lupta pentru toate astea. Trailer la film. Povestea din spatele filmului.
Project Power
Project Power este un film de acțiune mediocru. Dacă ai văzut filmul Limitless cu Bradley Cooper și ți-a plăcut, sunt șanse ca și acesta să îți placă. Doar că Project Power este o idee mai evoluat. Aici este vorba de niște pastile minune care îi oferă puteri personalizate persoanei care le consumă. Dacă în Limitless toate abilitățile unei persoane sunt mărite la un nivel mult mai mare, în filmul acesta vedem oameni care primesc puteri în funcție de personalitatea fiecăruia.
Nimeni nu știe dinainte ce puteri va avea, în fapt pot muri dacă nu fac față. Dar asta doar în teorie pentru că filmul nu este atât de dezvoltat încât să observăm fiecare aspect ce ne este împărtășit. Oricum, numărul de personaje crește cu fiecare parte din film. Nu este genul de film care să te țină lipit de ecran și nici pe care să ți-l amintești peste câteva săptămâni. Dar este suficient, iar cap de afiș este Jamie Foxx. Trailer.
Da 5 Bloods
Un film original Netflix cu și despre război, aventură și dramă. Este un film cu amprenta lui Spike Lee,. Povestea filmului, dar mai mult a evenimentelor la care face referire, foarte, dar foarte controversate sunt din era Vietnamului.
Povestea pe scurt a filmului îi are în rol principal pe niște veterani care se întorc pe câmpul de luptă pentru a ajuta la recuperarea colegilor, dar și a unui cufăr cu aur îngropat. Dacă vrei să înțelegeți fiecare dintre momentele importante la care Da 5 Bloods face referire, găsești aici un articol care explică. Dar cred că te poți bucura de poveste și fără să descoperi totul dinainte. Depinde ce așteptări ai de la filmul acesta. Trailer.
Abonează-te pentru a rămâne la curent cu cele mai noi articole
Extraction
Un film excepțional marca Netflix. Acțiunea domină pe tot parcursul filmului, iar Chris Hemsworth (actorul care îl joacă pe Thor) face toată treaba. Povestea filmului? Nu am să spun nimic despre ea, în schimb am s-o menționez și pe frumoasa Golshifteh Farahani.
Acțiune! Acțiune! și apoi mai multă acțiune. Poți număra pe degete filmele produse de Netflix care au atins performanța asta. Din trailer te poți convinge că acest film merită fiecare secundă. Acum că te-ai uitat la trailer, o să vrei și melodia din trailer. De aici poți accesa direct filmul pe Netflix.
Time to Hunt
Jun-seok (Lee Je-hoon) tocmai a ieșit din închisoare unde a fost închis timp de trei ani. Prietenii lui Jang-ho (Ahn Jae-hong) și Ki-hoon (Choi Woo-shik) îl întâmpină pe Jun-seok la ieșire și îi povestesc că lumea s-a schimbat. O criză economică a lovit rău Korea.
Într-un final ajung la planul de a da o lovitură unde pot găsi dolari americani, singurii bani care mai au valoare. Acțiunea pe durata jafului este plină de suspans, dar apoi devine și mai interesant. Când ei cred că au părăsit orașul și acum sunt în siguranță, acțiunea și suspansul revin la cote și mai mari. Trailer. De aici poți urmări filmul direct pe Netflix.
The Platform
Un film bune de la Netflix pe care eu l-am văzut abia în 2020. The Platform are multe review-uri proaste de la cei care l-au vizionat, dar acest film nu trebuie luat în sensul cât mai strict, trebuie văzut mai departe de atât.
Bun, o închisoare cu multe etaje, 2 oameni pe etaj, iar mâncarea pleacă de sus în jos și stă câte 2 minute pe fiecare etaj. Pe la etajul 150 deja nu se mai găsește de mâncare. De ce? Ghici sau poți să te uitați la film, dar fii obiectiv și lărgește-ți puțin orizontul. Este un film care transmite o idee puternică și un semnal de alarmă, nimic mai mult. Trailer. De aici poți accesa filmul pe Netflix.
Fractured
Din păcate Fractured este un film subapreciat. Este un uimitor thriller psihologic și chiar dacă nu îți plac genul acesta de filme, te asigur că te vă ține în priză până la sfârșit prin răsturnările de situație care au loc constant.
O familie de 3 pleacă cu mașina la drum. La un moment dat fac o oprire unde fata are un accident și ajung la spital, doar că acolo soția și fata lui dispar. Sam Worthington joacă perfect, ca și în filmul The Titan pe care mulți îl consideră nedemn de timpul lor, dar mie mi-a plăcut. Trailer. Poți accesa filmul pe Netflix de aici.
The Endless Trench
Un film dramă cu legături istorice și o bătălie silențioasă. The Endless Trench face legătură cu Războiul Civil Spaniol care a început în iulie 1936. Frica lui Higinio (Antonio de la Torre) și dragostea pe care Rosa (Belén Cuesta) i-o poartă, decid că ar fi mai bine ca Higinio să se ascundă.
Se ascunde în casă timp de 33 de ani și privește pe geam doar peste umărul soției sale și printre crăpături. Privește cum lumea se schimbă în jurul lui și privește din dulap cum soldații îi fac avansuri soției sale. Până și fiul lui îl numește fricos. Trailer.
Uncut Gems
Am decis să văd Uncut Gems după ce îmi tot apărea în top 10 cele mai bune filme de pe Netflix în acel moment. Din trailer (îl găsești aici) am observat o schimbare totală a lui Adam Sandler și rolurile în care m-am obișnuit să-l văd, dar a meritat.
Deși Uncut Gems nu este un film relaxant, să-ți ofere o stare de liniște sau să te bucuri și de vreo priveliște răpitoare, reușește să te țină în suspans tot timpul din cauza alegerilor incredibil de proaste pe care le face. Howard Ratner (Adam Sandler) deține un magazin de bijuterii (majoritatea false), dar mai presus de tot este un parior. Pariază pe orice îi cade în mână, sperând la potul cel mare, chiar și atunci când recuperatorii îi suflă în ceafă, iar deciziile astea îl plimbă prin viață până la limită și chiar final.
Uncut Gems este un film foarte bun pe care îl recomand, dovada se regăsește și în cele 24 de premii deja câștigate și alte 74 de nominalizări la diferite festivaluri de film. Aici ai link direct către Uncut Gems pe Netflix.
Miss America
Miss America este un documentar original marca Netflix și a apărut în 2020. Filmul documentar de 1 oră și 25 de minute prezintă ascensiunea lui Taylor Swift. Probabil te întrebi dar cine este Taylor Swift? Ei bine, Taylor este o cântăreață americană de succes care își scrie singură versurile. În anul 2010, Taylor Swift a câștigat Premiul Grammy pentru Albumul Anului.
Taylor Swift a devenit astfel cel mai tânăr artist din istorie care câștigă un Premiu Grammy (în 2010 având doar 20 de ani). Din 2010 a început să câștige tot mai multe premii, cu o semnificație majoră în industria muzicală și nu numai.
Nu am ascultat muzica ei foarte des și nici nu am fost atent la ce s-a scris mereu despre ea, dar acum că mă uit prin vastul internet, găsesc doar știri care provoacă scandal. Nu găsesc nimic care să se lege de faptul că ar fi un artist slab sau că nu are ce căuta pe scenă. Din păcate mulți oameni au ajuns să critice un artist în funcție de câți bărbați aduce în pat pe săptămână, ce haine poartă sau ce face în timpul liber. În loc să ne bucurăm de momentul artistic de pe scenă.
Da, Taylor se victimizează extrem de mult și nu înțeleg de ce Netflix a ales să transmită mesajul ăsta prost, dar filmul este mai mult de atât. Documentarul despre ascensiunea lui Taylor Swift în muzică arată și momentele cele mai fragile din viața ei. Arată că Taylor este o persoană emoțională care scrie despre ce trăiește și apoi face muzică din asta. Găsești trailer aici.
A Fall from Grace
Viața lui Grace (Crystal Fox) este cât se poate de normală, poate banală, chiar și după un divorț, dar apoi apare el, Shannon (Mehcad Brooks) și dragostea începe să fie din nou o posibilitate pentru Grace. Dragostea poate fi oarbă, dar numai atunci când ajungi la închisoare.
A fall from Grace este un film original Netflix. Este genul de thriller care te provoacă să nu clipești, iar povestea este pe alocuri originală. Găsești trailer aici.
Marriage Story
Un film și o definiție clară despre diferențele dintre a fi părinte și a fi căsătorit. Un exemplu frumos despre ce înseamnă rolul de părinte. Marriage story produs de Netflix este un film genial și frumos. Un film în care Scarlett Johansson, Adam Driver și Alan Alda joacă fantastic.
Marriage story a intrat în top 250 cele mai bune filme din toate timpurile. Este nominalizat pentru 6 Premii Oscar, a câștigat deja 99 de premii și mai are alte 199 de nominalizări la diferite festivaluri de film. Găsești trailer aici.
The Two Popes
The Two Popes este un film biografic-dramă scris de către Anthony McCarten care a mai scris și Darkest Hour (2017) și Bohemian Rhapsody (2018) – găsești aici o recenzie mai detaliată; și regizat de Fernando Meirelles.
Tema sau povestea filmului The Two Popes este una reală, deci nu voi face nici un spoiler, cel puțin nu mai mult decât se știe deja, dar eu îți recomand să vizionezi filmul în primul rând pentru a înțelege toată povestea, dacă nu o știi deja și în al doilea rând, pentru a observa mai atent ceea ce mie mi se pare a fi o slabă tentativă de a câștiga puțină simpatie.
Pope Benedict XVI (Anthony Hopkins) a devenit Papă în anul 2009, iar în 2013 s-a retras și tot în același an, Papa Francisc (Jonathan Pryce) a fost ales Papă. Sunt diverse presupuneri pentru care Pope Benedict XVI ar fi renunțat, iar filmul are propria lui variantă, dar cel mai important de urmărit este cum tot filmul, treptat, Papa Francisc este scos în evidență. Urmărește-l și formează-ți o părere. Filmul are multe substraturi, iar pentru vremurile acestea filmul spune mult prea multe adevăruri.
The Two Popes are în prezent 4 nominalizări la Globurile de Aur și alte 30 de nominalizări la alte festivaluri de film, dar și 9 premii deja câștigate. Totuși, mi-a plăcut mult replica asta de la sfârșit. Găsești aici trailerul.
Dacă trebuie să fie lacrimi, să facem să fie lacrimi de bucurie.
The Irishman
Dacă arta de a juca într-un film ar avea vreo notă care să fie atinsă, atunci Robert De Niro, Al Pacino și Joe Pesci au creat-o în ultimul și cel mai bun film al lui Martin Scorsese, iar acesta este disponibil pe Netflix. The Irishman este un film fără defecte, nici măcar faptul că durează 3 ore și 29 de minute nu-l consider un minus, pentru că la sfârșit, eram supărat că s-a terminat.
Sper să ai rețineri când te vei uita la film, ca să fii și tu impresionat de cele trei, mari, legende ale cinematografiei, jucând în același film. The Irishman are deja 7 premii câștigate și alte 3 nominalizări. Este un film clasic, jucat de clasici și va intra în istoria cinematografiei.
Filmul The Irishman este creat după cartea I Heard You Paint Houses de Charles Brandt (găsești aici cartea în română). Am auzit că pictezi case, au fost primele cuvinte pe care Jimmy Hoffa (dispărut fără urmă în iulie 1975) i le-a spus lui Frank – The Irishman. Expresia pictezi case vine de la a omorî oameni. Pictura reprezintă sângele împroșcat pe pereții și podelele caselor. Găsești trailer aici.
I Am Mother
Netflix chiar a nimerit-o de data asta. Povestea filmului ne arată o perioadă a timpului foarte avansată după o apocalipsă. Un robot pe nume Mother are sarcina să repopuleze planeta. Deși copilul este crescut de un robot, acesta duce o viață normală (dacă se poate spune asta), iar studiile și testele prin care copilul trece au rolul de a o modela ca ființă umană normală.
Toate acestea se schimbă când fata găsește pe nava lor un șobolan. De acolo începe să creadă că poate, planeta nu mai este contaminată. După câteva zile găsește o femeie rănită în afara bazei, iar fata o aduce înăuntru. Cam de aici toată povestea liniștită începe să devină mai complicată să zicem. I Am Mother este genul de film ce trebuie văzut de două ori ca să fie înțeles exact mesajul lui original, cel puțin așa spun criticii. Trailer.
Mirage – Durante la tormenta (titlul original)
Două furtuni la o distanță de 25 de ani. O femeie ucisă. O fiică dispărută. Doar 72 de ore pentru a descoperi adevărul.
O poveste incredibilă, originală, inteligentă și cam atât. Mai vrei și alte motive? Păi să vedem: filmul are deja două nominalizări la premii, este produs în colaborare cu Warner Bros. Are nota peste 7, iar unul dintre principalii actori este Álvaro Morte, bine-cunoscut pentru rolul Profesorului din serialul produs de Netflix – La casa de papel. Trailer.
Outlaw King
Un film original Netflix cu o poveste nespusă până acum despre regele haiduc Robert the Bruce. Am putea dezbate zile în șir partea istorică a filmului, dar criticii au făcut asta deja. Am putea dezbate și faptul că 3 ani din Războiul pentru Independența Scoției a fost încadrat în doar două ore de film, dar aici, când îți asumi să te uiți la un film istoric se presupune că ai un minim de cunoștințe despre partea istorică. Dacă nu, vei fi fascinat de el, de cinematografie sau de personaje. Oricum o dai, nu are cum să nu-ți placă.
S-ar putea să vezi filmul ăsta în alb-negru pentru că îl vei vedea pe Chris Pine în rolul principal într-un film istoric a cărui poveste se întâmplă prin anii 1300 sau poate că problema este doar la mine și l-am văzut de prea multe ori în rolul său din Star Trek. Trailer.
Annihilation
Annihilation este un film ce se bazează mai mult pe efecte vizuale și starea de experimentare a unor lucruri noi. Deci îți recomand să-l vizionezi pe un ecran cât mai mare. Annihilation are până în prezent 13 premii câștigate și 51 de nominalizări la mai multe festivaluri de film, ceva destul de rar pentru un film produs de Netflix.
Filmul nu impresionează prin poveste, de fapt este chiar simplă și se poate deduce din trailer pe care îl poți viziona aici. Nu știu dacă filmul a avut un succes atât de mare în cercuri mai restrânse pentru că a jucat în rolul principal Natalie Portman sau pentru că filmul se bazează pe cartea cu același nume al lui Jeff VanderMeer, dar Annihilation este fără îndoială o bucată de film științifico-fantastică bizară, întunecată și frumoasă.
The Angel
Și de data asta avem un film produs de Netflix ce are la bază o poveste adevărată, cartea a devenit rapid bestseller. The Angel: The Egyptian Spy Who Saved Israel de Uri Bar-Joseph, poate că a născut multe controverse, însă în film poți descoperi o poveste care te poate lăsa cu impresia că Netflix a dorit să-i împace pe toți.
Povestea spionului care, deși nu era „căpitanul vasului” a fost cel mai inteligent om din toată povestea. A schimbat cursul istoriei. Desigur, extrem de multe porțiuni lipsesc din film, dar pentru cine nu are răbdare și dorința de a descoperi tot adevărul, The Angel poate fi un film bun din care să mai descopere ceva nou, dar nu prea mult. Poți urmări trailerul aici.
Murder Mystery
Păstrăm aceeași linie și ajungem la încă un film de comedie cu Adam Sandler și Jennifer Aniston. Nu te aștepta la cel mai bun film pe care l-ai văzut vreodată pentru că nu este cazul. Murder Mystery este doar un alt film de comedie, fără să fie nevoie să fii prea atent la anumite gesturi, replici sau cine știe mai ce.
Este doar un film de comedie produs de Netflix. Chimia dintre Adam Sandler și Jennifer Aniston este magnifică, de fapt consider că acesta este și atuul filmului. Poți urmări aici trailerul.
The Red Sea Diving Resort
Mă gândeam ca toată descrierea să se bazeze pe observația că Chris Evans este actorul principal, dar m-am răzgândit. Filmul The Red Sea Diving Resort se bazează pe faptele reale ale unui grup de agenți secreți Mossad care au o misiune de salvare.
Aceștia încearcă prin anii 1970-1980 să salveze un grup de refugiați aducându-i în Israel. Filmul este foarte bine documentat și chiar îți recomand să-l vezi. Dacă ai văzut filmul Argo și ți-a plăcut, atunci o să-ți placă și The Red Sea Diving Resort. Poți urmări trailerul aici.
The Laundromat
The Laundromat este un film prezentat într-o versiune mai comică, dar simplă pe care orice om, indiferent de nivelul de educație să-l poată înțelege. Filmul prezintă fapte reale despre dosarul Panama Papers și este bazat pe cartea The Laundromat de Jake Bernstein – câștigător al Premiului Pulitzer.
Dosarul Panama este o anchetă jurnalistică internațională care se bazează pe o scurgere de informații din interiorul unei firme de avocatură. Scurgerea de informații are peste 11 milioane de documente și un total de peste 2.5 TB de date. Filmul prezintă în cel mai simplu mod cum funcționează un cont offshore, ce este acesta și în final vine cu exemple concrete. În adevărata poveste, cei mai bogați oameni ai planetei își țineau banii prin aceste paradise fiscale.
Pentru a înțelege în mare toată povestea poți să te uiți la filmul de pe Netflix pe care Antonio Banderas și Gary Oldman îl prezintă într-un mod puțin amuzant, luând în considerare toată povestea. Dacă vrei să înțelegi mai în detaliu toată povestea, te sfătuiesc să citești cartea. Din păcate, în acest moment cartea nu este tradusă în română, există doar în limba engleză. Poți urmări filmul aici.
Lasă un răspuns