Paula Hawkins a reușit să scrie un roman psihologic de excepție care te ține în priză de la primele pagini. Fata din tren reușește să te aducă în acea stare unde nu există mă opresc aici și continui mâine. În această carte nu există capitol care să te plictisească, revenind mai târziu cu un strop de acțiune care să te țină treaz. Nu. Pur și simplu, cu fiecare pagină pe care o citești descoperi ceva nou care te face să te îndoiești de tot ce ai citit până acolo.
Faptul că acest thriller este povestit din punctul de vedere a trei personaje te ajută să înțelegi mai bine povestea. Cel puțin așa am crezut, până când am observat că nimic nu este sigur. Imediat ce terminam capitolul și îl începeam pe următorul povestea căpăta o nouă direcție. Simțeam cum mă aflu din nou la începutul cărții încercând să descopăr cine este vinovatul. Poate de aici se trage și suspansul care m-a făcut să mă gândesc încontinuu la cum ar putea să se termine.
Acțiunea se petrece în Londra unde Rachel merge cu trenul în fiecare zi, la aceeași oră, oprind în dreptul aceluiași semn, uitându-se la aceeași casă unde vede, din punctul ei de vedere, cuplul perfect. Rachel i-a botezat Jess si Jason.
Cu dispariția lui Jess, Rachel vede în asta o oportunitate de a se implica în viețile lor și de a scăpa de viața tristă din care crede că nu mai apare scăpare decât înecându-se în alcool în fiecare seară.
Vezi mai multe cărți scrise de Paula Hawkins
Fata din tren nu a devenit bestseller internațional datorită poveștii de dragoste care oricum nu prea există și nu degeaba este un thriller psihologic. Este una dintre cele mai captivante cărți care m-a surprins cu o complexitate atât de simplă. Numărul redus de personaje în jurul cărora se învârte toată acțiunea te ajută să intri repede în cursul evenimentelor și să deduci ceea ce va urma, ceea ce tu crezi că va urma pentru că autoarea Paula Hawkins a avut grijă să creeze foarte atent aceste personaje, iar finalul, doamne ce mai final. Uluitor!
Eu am ajuns să citesc Fata din tren datorită unui prieten care mi-a recomandat-o ca și cartea anului. Fără să exagerez, chiar așa a fost pentru că s-a aflat în topul celor mai vândute cărți din acel an și următorii care au urmat, pe lângă premiul Goodreads Choice pentru Mister și Thriller pe care deja îl primise cu un an în urmă. Deja mă gândesc să mai citesc cartea încă o dată.
Cu siguranță recomand această carte și vă mai recomand să nu faceți greșeala de a vă uita la filmul Fata din tren înainte de a citi cartea, pentru că veți fi dezamăgiți.
Diana a zis
Intr-adevar este o carte buna, am si eu o recenzie la ea, daca esti interesat https://goo.gl/nMtWSQ , dar iti mai recomand cartea mea preferata din acest gen „In apararea lui Jacob”https://goo.gl/9zHtyJ sau „Planset de copil” de David Jackson.
bogdan a zis
În apărarea lui Jacob, pare un thriller interesant și am de gând să o cumpăr și eu.
Iulian M a zis
Nu am citit nimic de acest autor până acum spre rușinea mea. M-am concentrat mai mult pe cei autohtoni de pe piața locală ca: Cărtărescu, Paler, Liiceanu, Noica, Cioran, și câțiva mai noi.
Am în vedere toată opera lui Dostoievski, așa că mi-am cumpărat aproape toate cărțile scrise de el. Nu știu dacă traducerile sunt Ok, dar le citesc așa.
Cât privește pe cei care scriu în limba engleză citesc mai mult dezvoltare personală…gen…
Oricum, astea psiho sunt interesante așa că s-ar putea să mi- o achiziționez după recenzia ta.
Următoare cred că e „Rezerva” despre prințul ăla nebunatic de a părăsit casa regală pentru femeiușca lui.