Din cauza scumpirilor continue la aproape orice produs și serviciu din activitățile noastre de zi cu zi am zis să căutam locuri pe unde putem să mai facem economii. În luna mai, rata inflației a ajuns la 14,5%, iar la un coș de cumpărături se observă o diferență enormă față de anul trecut să zicem.
Așa se face că la ulei am avut opțiunea de a cumpăra ulei de rapiță. Când ne-am gândit la varianta asta, diferența era de aproape 3 lei. Știu, o să spuneți că mare economie ce am făcut. Dar încercați să vă imaginați că la fiecare produs există o marcă ceva mai ieftină și care este un înlocuitor decent. Pentru fiecare produs să zicem că economisim cel puțin 2 lei, înmulțit cu cel puțin 10 produse la un coș de cumpărături?
Acum să presupunem că avem coșul acesta de cumpărături de două ori pe săptămână. Eu zic că alegând produsele mai ieftine (acolo unde se poate) și fără să cumpărăm ceva ce ne-ar dăuna sănătății, se pot economisii undeva la 200 lei pe lună. Înmulțit cu 12 luni? Se pare că avem o sumă deloc neglijabilă, nu?
Trebuie doar atenție la rafturi, să încetăm să mai fim mofturoși și să avem grijă de buzunarele noastre, dar în același timp să nu cumpărăm ceva ce ne-ar afecta sănătatea.
De unde am cumpărat uleiul de rapiță?
Inițial am cumpărat uleiul din Lidl. Când l-am cumpărat costa 10 lei 1 litru de ulei de rapiță, iar cel de la Unisol costa în jur de 13 lei. Zilele trecute (deci o lună jumate), am trecut pe lângă raftul de ulei din Lidl. Același ulei de rapiță costa 12,5 lei, iar Unisol prin alte magazine costă 13,5 lei.
Dacă se mai menține aceeași diferență de prețuri nu știu dacă se mai merită să continuăm cu uleiul de rapiță. Dar în continuare susține că în vremurile astea de inflație mare, orice leu economisit se poate resimți în buzunar la final de lună.


Lasă un răspuns