Am mai bine de 1 an de cât folosesc acest robot de aspirare Xiaomi Mi Mop Pro cu funcția de aspirare & spălare sau Vacuum-Mop cum mai scrie în unele descrieri.
De ce am ales fix acest model?
În primul rând că niște prieteni îl aveau de câteva luni și am avut experiența lor ca cea mai bună recenzie. Eram încântat de această opțiune de a da cu aspiratorul de la distanță. Adică noi eram în oraș împreună și el a dat drumul la aspirator acasă, fără să fie cineva lângă el.
De atunci obișnuiesc să fac și eu asta. Îi dau drumul din aplicație și fac alte lucruri.
Un beneficiu cu acest robot de aspirare este că are mulți senzori. Treaba cu senzorii este că atunci când face singur curat, știe când se apropie de un obiect și se oprește. Roboții de aspirare care au mai puțini senzori, merg drept și se lovesc de toate obiectele prin casă.
Xiaomi Mi Mop Pro, aspirare & spălare (Vacuum-Mop)
Aspiratorul are mai multe moduri de aspirare, de la mai puțin zgomot, dar și putere mai mică de aspirare până la cea mai mare.
În același timp are și o funcție de mop. Pentru funcția asta are un recipient special în care înmagazinează praful. Recipientul acesta vine în cutie când îl cumpărați. În acest recipient puteți adăuga și apă, iar în urma lui șterge cu o cârpă care varsă și câteva picături de apă. Ideea este bună, în practică nu l-am folosit pentru funcția de mop. Am prea multe zone cu covor și nu vreau să-l ud mereu.
Cu mopul prefer să dau singur. Din acest motiv folosesc recipientul al doilea, pentru că nu mai are zona de apă și înmagazinează mai mult praf. Așa golesc cutia de praf la 2 curățări.
Cât de des folosesc robotul de aspirare
Nu face curat pe covoare la fel de bine ca un aspirator performant, poate doar ca unul vechi și slab. Dar eu nu l-am luat ca să-mi facă covorul curat de parcă ar fi nou.
Îi dau drumul cam de două ori pe săptămână. Nu reușesc mereu performanța asta, dar de cele mai multe ori îmi iese. La fel îi dau drumul și la părinți.
Roboții de aspirare sunt buni pentru întreținere. Faci curat mai des, chiar nu la fel de bine. Iar pentru locurile unde nu ajunge, cum ar fi colțuri, în spatele ușilor sau după dulapuri, canapele și alte locuri – se merită un aspirator oarecare. Eu aleg să dau cu mopul în zonele astea.
Mai multe opțiuni ale robotului de aspirare
- funcția de programare
- se poate bifa o opțiune ca după o aspirare să repete procesul (se aplică doar o dată, adică trebuie bifată de fiecare dată)
- poate fi controlat vocal
- se pot adăuga pereți virtuali pentru a opri aspiratorul să aspire anumite zone. Eu am pus 2 astfel de pereți unde am prelungitoare și alte fire pe care le-ar agăța
- harta pe care robotul o scanează și o memorează se poate edita. Camerele se pot redenumi și reconfigura. Robotul mai poate scana o cameră și să o împartă în două. Dacă vreți sa-l programați să facă curat doar în o anumită cameră această funcție vă poate ajuta
- remote control – adică puteți controla singuri robotul prin săgeți și în acest timp el aspiră.
Abonează-te pentru a rămâne la curent cu cele mai noi articole
Vezi și clipul meu de pe Youtube unde am făcut o descriere mai detaliată a aspiratorului. Aici am prezentat componentele și cum funcționează aspiratorul robot Xiaomi Mi Mop Pro
Galerie foto aplicație Xiaomi Mi Mop Pro
Așa arată cele două aspiratoare în aplicația de mobil de unde le și controlez.
De aici setez modul de aspirator, mop sau aspirator & mop. De asemenea pot să setez și puterea de aspirare, respectiv nivelul de apă la mop.
De aici se poate edita harta pe care robotul o scanează și memorează la prima aspirare. Eu am lăsat harta așa cum a scanat-o el, deși undele camere le-a împărțit greșit.
Așa arată harta de unde puteți adăuga pereți virtuali pentru a bloca accesul în anumite zone.
Meniul cu setări al aspiratorului.
Din aceeași aplicație puteți adăuga și controla mai multe dispozitive de la Xiaomi.
Lasă un răspuns