Pentru că oficial a început sezonul de toamnă și pentru că tot dau peste reclame de genul Back to school, am zis să pun în retrospectivă tot ce am învățat în sezonul 2020 de ieșit cu cortul în camping la munte, dar și lucruri de care am nevoie pentru la anul. Vara asta am fost de două ori la munte cu cortul și de fiecare dată am făcut lucruri noi, m-am trezit în situații unde am realizat că nu sunt foarte bine pregătit, dar și că îmi doresc să fac mult mai multe. Dacă mergeți cu cortul în camping câteva zile veți observa că aveți la dispoziție destule activități, doar că fiecare necesită echipamente dedicate.
Cele două dăți la care mă refer sunt:
Încălțăminte de drumeție
Vara asta a fost pentru prima dată, după mulți ani, într-o drumeție. Nu a fost foarte lungă și nici munții nu păreau cine știe ce, de jos. Dar îți dai seama că hainele cu care stai la grătar nu sunt ideale de urcat pe munte, numai după ce începi să urci. Un detaliu important de ținut minte este că în pădure pământul se usucă mai greu, pentru că razele soarelui ajung mai greu jos, printre toți acei copaci imenși. Prin urmare veți da peste multe zone unde pământul este ud, nămolos și prin urmare dificil de parcurs, mai ales dacă aveți niște teneși în picioare.
Știu că pentru unii sună ciudat să cumperi încălțăminte de drumeție pe care să o folosești doar de câteva ori pe an. Dar există o mică șansă ca pe acel drum de teren să călcați strâmb și să vă accidentați, apoi să fiți imobilizat pentru câteva zile sau săptămâni. Sunt bocanci care vă țin glezna într-o poziție fixă și practic preveniți orice risc. Eu îi foloseam iarna când ieșeam la deszăpezit, dar acum mă bucur că am descoperit în vara lui 2020 că sunt foarte buni și pe timp de vară.
Rucsacuri de drumeție
Un rucsac bun de drumeție poate fi folosit în mai multe scopuri:
- îl folosești strict pentru a căra bagajele într-un weekend cu cortul în camping
- dacă pornești într-o drumeție neprevăzută, așa cum am făcut și noi pe Valea Doftanei, răstorni hainele în cort și mergeți toți cu un singur rucsac și cu strictul necesar
- multe dintre aceste rucsacuri de drumeție arată atât de bine, încât poate fi folosit cu ușurință și prin oraș, cu diverse scopuri. Cum ar fi un picnic sau o plimbare la pas de mai multe ore.
În weekendul în care am fost pe Valea Doftanei, unul dintre copii a căzut de pe bicicletă și s-a zgâriat destul de rău pe burtă. Norocul nostru a fost că evenimentul s-a petrecut destul de aproape de zona noastră de camping. Stau și mă gândesc cum ar fi fost dacă eram mai departe. Ce am fi făcut dacă aluneca în timp ce urcam pe munte?
Drumeția asta de pe Valea Doftanei mi-a arătat cât de important este să ai la tine într-un rucsac un minim de produse în caz de un eveniment neplăcut.
Îmbrăcăminte sport de mers la munte
Oricât de bine m-am simțit când primeam notificări cu alertă de caniculă în capitală, în timp ce noi aveam maxime de 25 de grade, schimbarea mare de temperatură la munte nu este chiar plăcută. Ziua stăteam și fără tricouri de bine ce era, chiar ne-am și bronzat. Dar imediat ce noaptea venea, ori îți luai teancul de haine pe tine, ori nu te dezlipeai de lângă focul de tabără. Îmi aduc aminte că mai plecam până în cortul mare să facem plinul la băutură și simțeam frigul imediat. În ultima drumeție am avut o bluză polar și a făcut toată diferența. Cred că a ținut loc de alte două bluze. Iar pe timpul nopții nici nu mai zic ce bine a fost să am mai puține haine pe mine.
În drumeție este la fel de important. Eu am plecat în niște pantaloni scurți. Pe lângă faptul că m-am urzicat tot, îmi era și puțin răcoare. Noroc că în partea de sus îmi luasem o bluză după mine. Pentru că jos începi să transpiri la urcare, iar sus te ia imediat de spate dacă nu ai o bluză de trening. Iar pentru fete, niște colanți fac toată diferența.
Pentru la munte sunt 3 tipuri de bluze pe care ar fi bine să le aveți cu voi:
De asemenea, tot pe Decathlon observ că în campania lor Back to school sunt fel și fel de echipamente pentru copii și nu numai. Multe produse din campania pe care o au acum pot fi folosite la activitatea fizică de la școală, activități de weekend cu părinții și prietenii, excursii, dar și mers la munte. Nu ratați ofertele.
Lasă un răspuns