Experții în securitate vin cu o serie de sfaturi prin care să vă feriți de hackeri, mai ales dacă folosiți un smartphone cu sistem de operare Android. Aceștia vin cu seria de sfaturi în urma cazurilor tot mai multe în care oamenii se plâng că bateria telefonului se încinge foarte mult. Încă o problemă este că aproape în mod constant performanțele telefonului sunt foarte scăzute, iar bateria telefonului este din ce în ce mai slabă.
În ultimii ani tot mai multă lume minează după criptomonezi, dar asta implică o putere foarte mare de procesare. Ca să faci așa ceva ai nevoie de calculatoare foarte performante și, prin urmare, o factură foarte mare de plătit la curent. Însă hackerii aleg telefoanele cu android, îi păcălesc prin aplicații dubioase și minează după criptomonezi folosindu-se de telefoanele lor.
Motivele pentru care telefoanele android sunt mai expuse la hackeri
Anumiți hackeri au găsit o metodă mai eficientă prin care pot mina după criptomonezi. Văzând că majoritatea telefoanelor sunt cu sistem de operare android, aceștia au hăcuit diverse aplicații din Google Play, iar cei care le instalează habar nu au că telefoanele sau tabletele lor minează după criptomonezi.
Utilizatorii instalează aplicații care la prima vedere par inofensive, dar acestea au un software dăunător în spatele aplicației care le forțează telefonul. Îngrijorător este că raportul experților arată că tot mai multe aplicații ascund astfel de software dăunător. Conform We Live Security, una din aceste aplicații a fost Bug Smasher, dar a fost eliminată.
Apple are un sistem mai riguros pentru lansarea aplicațiilor în cadrul App Store, motiv pentru care au anunțat foarte clar că aplicațiile care minează după criptomonezi sunt interzise.
Văzând că au din ce în ce mai multe probleme legat de aplicațiile care sunt hăcuite și minează după criptomonezi, fără ca proprietarii de telefoane să știe acest lucru, au început să șteargă din Google Play acele aplicații și lucrează la o metodă prin care să implementeze aceleași reguli stricte pe care le au și cei de la Apple. Mai bine mai târziu decât niciodată.
Review Kindle Paperwhite
Cum să-ți protejezi telefonul
Experții sunt conștienți că este dificil ca un om normal să descopere ce aplicații au un software dăunător ascuns și care nu, dar sunt măsuri ce pot fi luate prin care să fii mai puțin vulnerabil:
- instalați aplicații doar din platformele oficiale: App Store și Google Play; evitați să instalați aplicații de pe alte siteuri;
- verificați care aplicație are un număr mai mare de descărcări și recenzii ale utilizatorilor;
- actualizați-vă aplicațiile în mod regulat; aici experții vă recomandă să vă actualizați și sistemul de operare până la ultima versiune, dar aici este discutabil pentru că la telefoanele cu android nu se oferă mai mult de 2-3 versiuni noi de soft, pe când Apple nu are aceeași problemă;
- nu acordați aplicațiilor acces inutil. Sunt modele de telefoane care vă permit să restricționați accesul aplicațiilor care nu au nevoie de anumite permisiuni. Spre exemplu, eu nu văd rostul ca o aplicație de editat poze să aibă acces la microfonul telefonului.
Desigur, poate că cea mia ușoară metodă este să urmăriți dacă spatele telefonului este încins când știți că nu l-ați folosit în ultimele minute. Acesta este un semn că în timp ce este adormit, telefonul rulează puternic.
Ca o extra măsură, puteți să mai instalați și un antivirus pentru telefon sau tabletă.

Lasă un răspuns