De când m-am mutat împreună cu Elena ajung să merg mai des la cumpărături decât o făceam înainte. Cu timpul ne-am îmbunătățit cunoștințele despre produse și rafturile pe care să le găsim, cam la toate magazinele. Însă cheia succesului care ne-a ajutat să câștigăm timp de fiecare dată este sistemul de scan & pay, acolo unde se putea.
Magazinele pe care le frecventăm cel mai des, Carrefour și Kaufland se întâmplă ca amândouă să aibă acest sistem prin care îți scanezi produsele pe parcurs ce le iei de pe raft, iar la când ajungem să plătit, se generează un cod și plătim direct, fără să mai trecem din nou prin procesul de scanare.
Citește și: Noul sistem de scan and pay de la Kaufland Sisești este genial
Cum funcționează aplicația Carrefour de mobil: scan & pay
1. Ai nevoie să instalezi aplicația de mobil Carrefour
Spre deosebire de sistemul de scan & pay de la Kaufland, aici trebuie să instalezi o aplicație de mobil. Există și avantaje, dar și dezavantaje. Tind să cred mai mult în prima variantă.
Poți să alegi să o descarci de pe site-ul Carrefour sau găsești aici link direct pentru Android și IOS.
2. Îți recomand să-ți faci cont în aplicație
Asta te va ajuta în timp pentru că vei aduna puncte, vei putea salva vouchere, poți să vezi comenzile și facturile, adaugi produse favorite și multe alte opțiuni. Desigur, poți să folosești aplicația fără cont.
3. Scanează produsele
În partea de jos a ecranului aveți un buton Self Scan. Îl apăsați și din acel moment puteți scana fiecare produs înainte să-l puneți în coș.
4. Scan & Pay
După ce ați terminat cumpărăturile, încheiați sesiunea și vi se va genera un cod automat de bare. Cu acel cod puteți merge la casele normale sau la cela self. Acolo scanați codul și toate produsele din coș și din aplicație vor apărea pe ecran. De acolo urmați pașii și plătiți. Atât de simplu.
Ce are în plus Carrefour față de Kaufland
Pentru că sistemul de scan & pay de la Kaufland nu implică și folosirea aplicației, aici ajungem foarte rar să interacționăm cu aplicația. Nu simțim nevoia să ne uităm la oferte sau cupoane.
Dar când vine vorba de Carrefour, aici eu intru mereu în aplicație înainte să mergem la cumpărături. Are secțiunea de promoții care vine cu reduceri de preț destul de generoase la foarte multe produse. Mai este secțiunea de vouchere pe care nu am folosit-o până acum pentru că sunt destul de puține.
Însă ce îmi place mie foarte mult la aplicația Carrefour este secțiunea de provocări. Aici sunt înscrise foarte multe brand-uri. Secțiunea de provocări constă ori în situația în care ești nevoit să cumperi de o anumită cantitate și primești un voucher sau reducere mai mare, ori dacă cumperi de o anumită cantitate te poți înscrie pentru tragerea la sorți pentru anumite premii, chiar și vacanțe. Secțiunea de provocări ca și secțiunea de vouchere se schimbă constant. Așa că da, aici simt mereu nevoia de a intra ca să urmăresc ce mai au nou.
Ce nu mi-a plăcut la aplicația Carrefour
De obicei când mergem în Carrefour stăm ceva mai mult decât la Kaufland. Iar cu atâtea opțiuni de reduceri și provocări, mă uit mai atent la rafturi. Prin urmare sunt nevoit să stau mai mult cu telefonul în mână.
Mă deranjează faptul că trebuie să stau cu el în mână atâta timp, iar dacă îl țin în buzunar și ajung la alt raft, în secunda următoare mă gândesc aici sunt reduceri? Verific acum. Și iar îl deschid și verific. Aici se consumă bateria telefonului mult mai repede. La Kaufland poți merge la cumpărături fără bateria la telefon dacă vrei să folosești sistemul scan & pay, dar la Carrefour nu poți.
Știu, dacă vreau reduceri și oferte bune trebuie să-mi dau interesul. De partea cealaltă, la Kaufland nu stau de toate astea și parcă este mai rapid, dar și prețurile sunt mai mari.
Lasă un răspuns