Am încărcat deja un video pe canalul de youtube despre cum ne-am luat mare fail la placare, iar al doilea urmează să apară azi sau mâine. Însă acest articol nu este despre experiența noastră la mare ci despre cum a fost prima noastră experiență după ce am mâncat un prânz copios la Pescăria lui Matei din Agigea.
Dacă vreți să știți cum să ajungeți la Pescăria lui Matei puteți să introduceți pe waze sau google maps adresa: Strada Meduzei 4, Agigea. Varianta 2 – găsiți aici adresa direct pe hartă de la restaurant.
Cum am ajuns să mâncăm la Pescăria lui Matei din Agigea
Ideea de a merge la acest restaurant a fost în totalitate a Elenei. Îmi doream și eu să mergem într-o seară la un restaurant, dar nu aveam nimic anume în plan. Din prima zi de când am ajuns și ne-am decis să merge să mâncăm aici am vrut să facem și rezervare.
Pe lângă faptul că deschid la ora 11.40 în fiecare zi, la Pescăria lui Matei nu se fac rezervări telefonice. Acolo totul funcționează pe sistemul – primul venit primul servit.
Drumul teoretic este simplu, dar practica a fost ceva mai complicată. După cum am mai zis, a fost pentru prima dată când am mers acolo, așa că am băgat adresa pe waze. Cam tot drumul a fost simplu, doar că înainte să ajungem la pescărie am trecut de câteva sensuri giratorii unde se schimbau ușor benzile de mers și desigur direcțiile. Cu puțină neatenție și puteți rata drumul bun.
Parcarea este mare și suficientă, însă nimic oficial al restaurantului. Parcarea principală este sub un pod pe un drum de pământ și este împărțită și cu oamenii care vin la plajă.
Ce să mănânci bun la restaurantul Pescăria lui Matei
Adevărul este că aproape tot din meniul lor este mâncare bună, cel puțin preparatele din pește. Recomandarea mea: alegeți preparate din pește, dar gătită într-un mod cunoscut vouă.
Ce înseamnă asta? Dacă nu sunteți genul care să experimenteze mâncăruri noi când merge la un restaurant nou cu specific diferit, atunci probabil nu o să va placă acea mâncare. Eu așa am pățit aici, nu mi-au plăcut scoicile pane.
De ce preparate din pește? Pentru pentru asta ei sunt recunoscuți. Pare puțin ciudat să mergeți la o pescărie, să comandați ceafă de porc cu cartofi prăjiți și să spuneți pe urmă ce bună a fost.
Ce am mâncat la Pescăria lui Matei
Noi ne-am dus nemâncați la restaurant și am luat din toate câte puțin. Trebuie să precizez că porțile sunt extrem de generoase. Când o să mai ajungem a doua oară pe acolo probabil nu o să mai comandăm la fel de multe, pentru că la final ne-a rămas din toate câte puțin.
- chifteluțe de pește – 200 gr – 29 lei
- salată icre crap 150/50 gr (n-am idee ce înseamnă asta) – 26 lei. Au fost delicioase. Am mâncat amândoi câte o felie de pâine măricică și tot a mai rămas
- rulada de peste afumat – 200 gr – 29 lei. A fost interesantă, dar nu pe gustul nostru
- ciorbă de pește a la Matei – 23 lei. Singurul motiv pentru care nu am terminat-o pe toată a fost pentru ca să pot să mai mănânc și altceva. A fost un castron imens. Destul de iute, așa cum îmi place mie și delicioasă. Recomand!
- midii pane cu sos la alegere – 200 gr – 34 lei. Prima dată când am mâncat și nu m-au impresionat, dar Elena a fost încântată de ele și chiar bucuroasă că au rămas mai multe pentru ea
La secțiunea băuturi ne-am delectat cu un cappuccino (160 ml – 12 lei) și limonadă (500 ml – 18 lei). Limonada a fost extraordinar de bună. Nu a mai avut nevoie de nici un îndulcitor și a intrat perfect, luând în considerare că eram la mare.
Alte recomandări pentru când ajungeți la restaurantul Pescăria lui Matei
Luând în considerare că ei au deschis la 11.40, iar noi la 12.00 eram înăuntru și deja mesele bune erau ocupate (cel puțin 5-6 mese), vă recomand să ajungeți mai devreme decât noi sau măcar la aceeași oră, dacă nu vreți să vă uitați la pereți în timp ce mâncați.
Totuși, dacă ajungeți târziu și nu ma aveți loc, în fața restaurantului este o zonă drăguță amenajată unde puteți aștepta.
Restaurantul are 2 zone, cel puțin noi atât am apucat să vedem.
Partea interioară care bănuiesc că poate funcționa și pe timp de iarnă. Mesele „bune” sunt cele de la margine și sunt maxim 4-5. Dar în acea porțiune mai sunt destule mese, dar nu cu o priveliște prea interesantă, doar dacă plănuiți să vă uitați la ce mănâncă alții.
Undeva în spate mai există o zonă, puțin diferită de prima. Este mai mică și deschisă complet, acoperită însă cu ceva din pânză. O parte din zona de servire este cu mese normale, obișnuite, însă partea de la margine este formată dintr-o masă lungă și cu scaune înalte, ca la bar. Aici, la cea din urmă am stat noi.
Partea proastă la aceste locuri, în această parte din spate a restaurantului este căldura. Este mult mai cald decât înăuntru, dar priveliștea consider că este cea mai bună. Ai în față doar mâncare bună și marea cea mare.
Lasă un răspuns