Decizii dificile de Hillary Rodham Clinton intră cu siguranță la categoria de cele mai grele cărți de citit. O carte plină de detalii și cu argumente puternice ce reușește să ne arate și cealaltă parte din lumea în care trăim, o parte pe care nu o vedem la televizor, în ziare sau articole pe internet.
După ce a concurat pentru mandatul de președinte al SUA și a pierdut, Hillary Clinton, primește o ofertă total neașteptată din partea lui Barack Obama, omul în față căruia a pierdut alegerile prezidențiale.
În Decizii dificile, Hillary Rodham Clinton relatează evenimente la care a luat parte, în cei patru ani în care a fost secretar de stat al SUA. Evenimente ce au schimbat cursul istoriei, evenimente care au salvat popoare de a intra în războaie. Pentru că vorbim de războaie și Hillary Clinton o face cu o bogăție de detalii care, pe cei slabi de inimă, îi va face să închidă cartea și să o pună la loc în raft, dar pentru cei care apreciază istoria și doresc să afle cine sunt jucătorii din spatele deciziilor majore și care le sunt interesele altora, atunci, această carte trebuie să facă parte din categoria de cărți citite.
Secretele ascunse în urma războaielor din Libia, Benghazi, Iran, Siria, Gaza și multe altele, lovituri de stat, metodele dictatorilor de a rămâne la putere și cum ajung în închisoare sau să fie omorâți oamenii care luptă pentru democrație sau pentru lucruri elementare precum apa potabilă; toate acestea sunt descrise în cel mai mic detaliu în Decizii dificile.
Descoperă mai multe cărți scrise de Hillary Rodham Clinton
Pentru că istoria își are locul ei, viitorul este cel care ne interesează acum, iar acesta nu lipsește din viziunea lui Hillary Clinton. Schimbările climatice care afectează tot globul și cum încearcă să reducă cât mai mult cu putință poluarea, dezastrele naturale și renașterea unor zone care nu demult se aflau la limita sărăciei, politica secolului XXI, cum reușește era tehnologiei să ne schimbe până la cel mai fundamental nivel și bineînțeles drepturile omului, o cursă lungă ce a început de pe vremea lui Franklin Delano Roosevelt și continuă și în zilele noastre.
Când vorbim de drepturile omului, aici ne referim la drepturi pe care orice om ar trebui le aibă de când se naște, nu o hârtie cu niște legi date de guverne, dar încă sunt oameni care nu înțeleg aceste detalii și sunt oameni care încă sunt obligați să lucreze împotriva voinței lor, femei abuzate fizic și bineînțeles mai sunt și acele drepturi care sunt interzise în multe țări precum: dreptul de a fi liber să-ți alegi orientarea sexuală și dreptul de a-ți schimba religia.
Aceste drepturi fundamentale nu ar trebui să fie catalogate ca niște decizii dificile și cu toate astea, sunt oameni precum Hillary Clinton care sunt nevoiți să lupte pentru ele.
Impresii finale
Eu am primit Decizii dificile în dar de la un prieten care știa că mi-o doresc foarte mult dar nu mai aveam posibilitatea să o cumpăr. Am petrecut foarte multe luni la această carte și a fost destul de dificil să o termin, dar a meritat.
Am avut de multe ori impresia că Hillary Clinton găsește motive de laudă pentru SUA acolo unde nu ar fi fost nevoie și că putea să o facă mai rar, acesta consider eu că este unul dintre defectele acestei cărți. Alt motiv este numărul de pagini, dar nu poți avea o istorie atât de bogată într-o broșură, nu?
Lasă un răspuns