Ca să facem înțeleși de la început: nici un eBook reader nu va înlocui vreodată plăcerea de a citi o carte așa cum o face o carte clasică, dar nici o carte tipărită nu va avea vreodată beneficiile unui eBook reader.
Un eBook reader este foarte bun pentru comoditate. La muncă eu prefer să citesc mai mult pe Kindle decât pe o carte tipărită. În primul rând cartea se va deteriora mai mult, fiind mereu purtată prin diverse locuri, decât dacă este ținută în casă.
În al doilea rând, imaginează-ți că citești ultima carte apărută de la Stephen King care majoritatea au peste 500-600 de pagini. Cât de ușor îți va fi să o tot scoți din geantă sau rucsac și să continui să citești? Sau poate că acum citești Testamentul lui Abraham de Igor Bergler – altă carte de mărimi impresionante.
Acum imaginează-ți că mai ai la dispoziție și un eBook Reader de 7-9 inch pe care ai toate cărțile de toate mărimile, iar când îl deschizi ecranul se aprinde la o lumină pe care apropo, poți să o setezi cum dorești. Este perfect adaptată pentru a nu te deranja la ochi și continui cu cititul de unde ai rămas. Ce preferi mai mult?
Un alt beneficiu și poate cel mai mare este confortul. Este infinit mai ușor să citești noapte pe un eBook reader decât o carte tipărită, la o lumină slabă. Oh da, ar mai fi și faptul că pe un eBook reader, în funcție de model, poți avea o bibliotecă de câteva mii de cărți, în format electronic ce-i drept.
Găsești aici recenzia mea la acest eBook Reader de la Kindle pe care îl folosesc
O carte în format electronic ajunge până la câțiva MB, iar un eBook reader poate avea câțiva GB. Matematica spune că o bibliotecă în format electronic, pe un astfel de dispozitiv electronic poate fi mai mare decât o bibliotecă de cărți tipărite. Acum nu o să ne comparăm cu o librărie sau bibliotecă de închiriat cărți, vorbesc strict de biblioteci persoanele.
În urma discuțiilor despre cărți pe care le-am avut cu majoritatea clienților am observat că foarte puțini sunt cei care pot citi mai multe cărți în paralel. Ca să nu fiu înțeles greșit – nu în același timp ci doar să începi mai multe cărți și în funcție de starea pe care o ai, citești din domeniul respectiv.
Eu mă număr printre norocoși și mereu am mai multe cărți începute. Nu am răbdare să citesc câteva zile sau o săptămână doar din aceeași carte, de vreo 800 de pagini. De aceea citesc din mai multe domenii. Ei bine, cu un eBook reader, pot face cititul să fie mai ușor. Schimb ușor cartea, nu pierd niciodată locul unde am rămas, nu se deteriorează pentru că am cumpărat o husă specială de eBook Reader și pot citi oriunde și oricând. A da, chiar dacă o să mă repet, dar ocupă al naibii de puțin spațiu în geantă sau rucsac, în comparație cu o carte tipărită.
La sfatul unui bun prieten, eu sunt mândrul posesor al unui Kindle Paperwhite cu Wi-Fi. Îl folosesc zilnic, de mai bine de 4 ani și datorită acestui eBook reader, citesc mai mult decât o făceam înainte.
Răzvan T. Coloja a zis
”eBook” = carte în format electronic (PDF, EPUB, MOBI, LIT whatever);
”eBook Reader” sau ”eReader” = dispozitivul pe care citești cartea electronică.
Cam încurci termenii prin text. 🙂
Dar da – un eReader e facil și frumos. Am un Nook 1st Edition de prin 2008, un Kobo Mini, un Kindle 6th Edition și acum câteva luni mi-a luat un Sony DPT-RP1 cu ecran de 13”. Sunt excelente pentru citit datorită tehnologiei eInk iar cărți în format fizic cumpăr rar de când le am.
bogdan a zis
Mulțumesc pentru observație!
Cum te descurci cu cărțile pe Kindle? Mă refer la faptul că magazinele de cărți în România le vând cu o protecție și nu merg pe Kindle.
XtremePWN a zis
Sfat, daca ai varianta cu reclame poti contacta support-ul Amazon prin amazon.com sau uk si le zici ca nu poti profita de ofertele Amazon fiindca locuiesti in Romania si ca one time deal iti scoate reclamele de pe kindle gratis(trebuie sa fii conectat la wi fi pentru asta)
bogdan a zis
Da, le-am scos de la început, m-a ajutat un prieten. Am uitat să specific și asta în articol, dar la prima editare am s-o fac. Mulțumesc pentru observație!
Dragoș a zis
Un alt aspect foarte important e că-ți poți instala și DEX-ul pe kindle!