Sâmbătă seara, într-o Piață Amzei liniștită, luminată doar de vitrinele câtorva magazine și de felinarele calde ale localurilor din jur, eu și prietena mea am decis să încercăm ceva diferit. După câteva zile pline, în care tot am vorbit despre pofta de mâncare asiatică, am ales Hushimo, un restaurant despre care auzisem doar lucruri bune. Numele mi se părea deja promițător: un amestec între mister și rafinament, ceva care îți șoptește „vino și gustă”.
Atmosfera din Piața Amzei are ceva aparte un echilibru între vechi și nou. Clădirile poartă încă aerul Bucureștiului interbelic, dar în jurul lor pulsează energia tinerilor care caută locuri autentice, nu simple restaurante. În seara aceea, aerul era răcoros și plăcut, iar noi ne-am oprit în fața Hushimo cu o curiozitate sinceră.
Înăuntru, o bucătărie vie
Am fost primiți cu un zâmbet discret, dar cald. Localul nu e mare, dar e primitor. Mi-a plăcut imediat mirosul ușor dulce-picant care venea dinspre bucătărie. Fără programare am primit o masă chiar lângă zona unde se gătea și, fără să vreau, m-am trezit urmărind cu interes cum se amestecau pastele în wok, cum se rumeneau bucățelele de carne și cum aburul se ridica încet, amestecându-se cu aromele din aer.
Decorul e simplu, modern, cu accente asiatice discrete o combinație de negru lucios, lemn și farfurii ceramice perfect imperfecte. Muzica era relaxantă, un amestec de jazz și ritmuri asiatice subtile, iar totul părea gândit să te lase să te concentrezi pe mâncare.
Comanda noastră
Am început cu o Cuba Libre, iar prietena mea a ales o limonadă cu ghimbir. Limonada era vibrantă o combinație de dulce, acrișor și o notă ușor iute de ghimbir care îți curăța papilele gustative. A fost alegerea perfectă pentru ce urma.
Pentru felurile principale, am ales:
- Pad Thai cu pui,
- Crispy Pork Belly,
- Bao Buns cu pui,
- și, din curiozitate, o porție de Kimchi făcut ca în casă.
Când au venit preparatele, am știut că am făcut alegerea potrivită.
Pad Thai gustul care te cucerește încet

În fața mea, un platou mare, elegant, cu tăiței lucioși, acoperiți cu alune zdrobite, lime, muguri de soia și felii de ardei roșu. Prima înghițitură a fost o explozie de echilibru: dulce, sărat, acrișor, ușor picant. Tăițeii erau gătiți perfect, iar puiul, fraged și bine condimentat, lega totul împreună. Mi-a plăcut și textura crocantă dată de alune, care contrasta frumos cu restul preparatului.
Crispy Pork Belly o surpriză de texturi

La prietena mea, farfuria părea desprinsă dintr-un meniu de fine dining: felii de porc crocant la exterior, dar moale și suculent în interior, alături de o porție generoasă de orez alb, gătit impecabil, cu ceapă prăjită deasupra și un mic bol cu sos dulce-sărat. Am gustat o bucată, iar senzația a fost exact cum trebuie să fie: crusta ușor sfărâmicioasă urmată de carnea moale care se topește în gură. Sosul a completat totul: puțin dulce, puțin sărat, cu acea aromă inconfundabilă de usturoi caramelizat.
Bao Buns delicatețea din abur

Apoi, au venit Bao Buns cu pui. Arătau ca niște norișori pufoși, abia atinși de abur. Fiecare era plin de carne de pui gătită lent, frunze de varză crocantă, fâșii de ardei iute și un strop de sos dens, ușor dulce. A fost poate cel mai surprinzător preparat al serii combinația de texturi moi și crocante, plus contrastul de temperaturi, m-a făcut să simt că descopăr o lume nouă de gusturi.
Kimchi micile contraste care dau viață mesei

Kimchi-ul a fost exact ce trebuia pentru a echilibra mesele: varză murată coreeană, fermentată perfect, cu gust ușor acrișor, picant și sărat, presărată cu semințe de susan. Poate părea un detaliu mic, dar aducea acel echilibru care transformă o masă bună într-o experiență completă.
O seară împărtășită
Ce mi-a plăcut cel mai mult la această vizită a fost felul în care mâncarea a devenit parte din conversație. Ne-am tot trecut farfuriile de la unul la altul, am gustat fiecare preparat, comentând despre cum fiecare are propria personalitate. Ne-a plăcut totul, dar Bao Buns și Pork Belly au fost fără îndoială vedetele serii.
La un moment dat, am observat cum bucătarul adăuga sos peste niște tăiței în wok și, pentru o clipă, mi s-a părut că tot restaurantul se învârte în jurul acelei mișcări rapidă, precisă, elegantă.
Reflecții de food blogger
Pentru mine, Hushimo a fost mai mult decât o simplă cină. A fost o experiență culinară completă, care mi-a reamintit de ce iubesc să descopăr locurile astea noi din București. Restaurantele din Piața Amzei au un farmec aparte sunt ascunse, dar odată ce le găsești, parcă nu mai vrei să le ții doar pentru tine.
Hushimo reușește să combine gusturile autentice asiatice cu o prezentare modernă, într-un spațiu intim și relaxat. Nu e doar despre mâncare, ci despre ritmul cu care trăiești fiecare înghițitură.
Am plecat de la Hushimo cu zâmbetul pe buze și cu senzația că am descoperit unul dintre acele locuri unde te întorci nu doar pentru mâncare, ci pentru atmosferă. Mi-a plăcut să văd cum totul este gândit cu atenție de la plating la aromele echilibrate, de la servirea atentă până la lumina caldă care te face să uiți de agitația de afară.
Cea mai bună dovadă că ne-a plăcut? Am spus aproape simultan: „trebuie să revenim”.

Lasă un răspuns