• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Home
  • Discuții
  • Recenzii
    • Cărți
    • Filme & seriale
    • Băutură
    • Produse
  • București
  • Călătorii
    • Locuri vizitate în România
    • Impresii de călătorie
  • Contact
ccbogdan

ccbogdan

Blog de București

Rețeta clasică pentru salam de biscuiți

14 februarie 2021 By bogdan Lasă un comentariu

Zilele trecute am fost surprins de scumpa mea iubită cu un desert ușor – salam de biscuiți. Îmi aduc aminte că am făcut în școala generală salam de biscuiți, însă acum, singur, nu cred că aș fi fost în stare. Dar Elena m-a surprins când a pregătit rețeta clasică pentru salam de biscuiți.

Mi-a trezit multe amintiri plăcute, dar am și conștientizat cât de bun este. Un desert care se face în casă relativ ușor, rapid și nu ai cum să dai greș cu așa ceva.

Cum se prepară salamul de biscuiți? Vă prezint imediat rețeta clasică.

Ingredientele necesare

  • biscuiți copilăriei – petit beurre. Îi puteți găsi și vărsați sau alt reper, biscuiții RoStar.
  • zahăr
  • lapte
  • unt
  • rahat
  • stafide
  • zahăr cu aromă de rom
  • cacao

Nu am trecut gramajul pentru că asta rămâne la latitudinea fiecăruia. Fiecare vrea mai mult rahat, cacao, stafide sau alte ingrediente.

În schimb voi menționa mai jos gramajul folosit din care ne-au ieșit 4 bucăți de salam de biscuiți.

Cum ne-am pregătit pentru rețeta clasică de salam de biscuiți

Pasul 1

Am pus în ibric la încălzit ~100 ml lapte cu 3 lingurițe de zahăr, 2 pliculețe de zahăr cu aromă de rom și 100 de grame de unt tăiat cubulețe (de preferat să-l scoateți din timp de la frigider). Am lăsat laptele la încălzit până ca acesta să dea în fiert. Apoi l-am luat de pe foc și am adăugat 3 linguri cu vârf de cacao. L-am pus din nou pe foc și am mestecat până s-a omogenizat pudra de cacao cu laptele. După omogenizare am luat ibricul de pe foc și l-am lăsat să se răcească.

Pasul 2

Dintr-o pungă de rahat turcesc cumpărat de la magazin am folosit 4 bucăți pe care le-am tăiat bucățele. După ce le-am tăiat, le-am pus în laptele încălzit și am mai adăugat un pumn de stafide pe care le-am amestecat cu cacao. Apoi am lăsat ca toată compoziția să se împrietenească mai bine.

Pasul 3

*de reținut. Cu cât compoziția cu lapte este mai rece, cu atât mai bine. Pentru că dacă veți trece la următoarea etapă cu laptele prea cald, s-ar putea să înmoaie biscuiții mai mult decât ar trebui.

Ne-am apucat de fărâmițat ~550 gr de biscuiți într-un bol mai mare. După aproximativ 15 minute de lăsat laptele la răcit, am turnat câte puțin din compoziție peste biscuiții fărâmițați.

*la acel moment laptele era puțin călduț. Se poate lăsa puțin mai mult. Cu cât mai rece cu atât mai bine.

În funcție de cum arătau biscuiții amestecați cu compoziție de lapte mai turnam sau nu. Iar este important de reținut că atunci când turnați compoziția de lapte peste biscuiții fărâmițați, rahatul va rămâne la fundul ibricului. Trebuie să mai luați cu lingura din rahat, de la fundul ibricului. Altfel dacă așteptați până la sfârșit, s-ar putea să puneți tot laptele până să cadă și rahatul, iar asta înseamnă prea mult lapte peste biscuiți.

Pasul 4

Am întins pe masă aproximativ jumătate de metru de celofan transparent. Din toată compoziția am extras cam cât am crezut eu că va însemna o bucată de salam cu biscuiți, dar în același timp păstrând planul de a scoate 4 bucăți la final.

*peste celofan și înainte de a turna toată compoziția de salam de biscuiți, mai puteți vărsa nucă de cocos. Noi nu am folosit.

Apoi am continuat masând cu mâinile compoziția, ca în final să aibă o formă puțin lunguiață și rotundă. Nu vă faceți griji, nu aia va fi forma finală.

Apoi rulați folia de celofan peste compoziție până o acoperiți pe toată. Apucați extra materialul rămas de la folie și rotiți cu totul până ia forma unui salam mai normal.

Pasul 5

Ideal ar fi să rămână peste noapte. Dacă nu este posibil, lăsați-l măcar 4 ore în frigider.

După ce îl scoateți și desfaceți folia de celofan cu grijă, mai puteți vărsa nucă de cocos pe deasupra. Numai dacă vă place mult nuca de cocos. Noi nu am mai pus deloc.

Pasul 6

Poftă bună!

Distribuie:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă) Facebook
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp
  • Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă) Telegram
  • Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă) Email

Similare

Din categoria: Preparate făcute în casă Etichete: Preparate făcute în casă, Salam de biscuiți

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Poți susține acest blog cumpărând de pe eMag și Fashion Days prin linkurile de mai jos

eMAG Fashion Days

Filme & Seriale

Din Septembrie apare The Wheel of Time sezonul 2

8 filme de Halloween pe Netflix, HBO Max și Disney+

Am văzut documentarul Apropierea la cinema

Pajura – Bucureștii Noi – Dămăroaia

Amenzi pentru mașinile parcate pe trotuare în sector 1

Platforme subterane pentru deșeuri în Pajura Sector 1

În sfârșit vom merge la film în Bucureștii Noi

Ce cărți am mai citit

Voxa sau AudioTribe. Care aplicație de audiobook-uri este mai bună

Bird Box: Orbește – un roman slăbuț de Josh Malerman

Tată bogat Tată sărac – Robert T. Kiyosaki

Din București

Placa Greva Atelierele CFR Grivița izbucnită în 15 februarie 1933

O placă uitată pe Calea Griviței – urme ale trecutului ascuns în București

piesa de teatru si burgeri la little new york

O piesă de teatru și burgeri în stil american

Calea Victoriei închisă. Fosta clădire Bancorex intră în renovare

Investiții și Economii

De ce nu mai vreau să mă joc cu acțiunile pe termen scurt

Spectacol la BVB după listarea Hidroelectrica

Scade inflația în România, dar cresc taxele

Restaurante, baruri, cafenele și ceainării

mancare reinterpretata noua bar ion mihalache bucuresti

Prima mea vizită la Noua B.A.R.

oala cu bunatati review

Prima noastră comandă de la Oala cu Bunătăți și de ce am revenit

Prima mea experiență la Taco Bell

Discuții

Biciclete de oraș pentru femei și bărbați

Cum sunt manipulate masele: Mecanismele psihologiei sociale care seduc o societate

Ce trebuie să știi înainte să te muți în chirie prima dată

Footer

Cafea cu Bogdan, blogul unui bucureștean din Pajura

Recomandări din București – filme, seriale, călătorii. Noutăți și evenimente din Pajura, Bucurestii Noi și Damaroaia.

Scriu cu drag despre cărți și filme, vă recomand cu onestitate produsele care mi-au plăcut. Îmi place să călătoresc românește și sper ca recenziile mele să vă transmită această pasiune.

Am căutat și am început să aplic sfaturi de economisire care funcționează și îmi lasă mai mulți bănuți în buget, cu care pot să investesc, fiind de curând un împătimit al bursei.

Sper să vă placă!

Ne putem auzi oricând la adresa de email din pagina de Contact.

 

Recent

  • Black Friday 2025 – cum mă pregătesc și ce oferte urmăresc
  • O placă uitată pe Calea Griviței – urme ale trecutului ascuns în București
  • Sancțiunile SUA și Marii Britanii forțează Lukoil să părăsească Europa
  • Camping Voina. Natură, relaxare și o aventură neprevăzută cu cortul
  • Muzeul Automobilului Românesc din Câmpulung

Search

ccbogdan.ro Copyright © 2025

 

Încarc comentariile...