• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Home
  • Discuții
  • Recenzii
    • Cărți
    • Filme & seriale
    • Băutură
    • Produse
  • București
  • Călătorii
    • Locuri vizitate în România
    • Impresii de călătorie
  • Contact
ccbogdan

ccbogdan

Blog de București

Prima mea vizită la Noua B.A.R.

20 iunie 2025 By bogdan Lasă un comentariu

De obicei, când merg pentru prima dată într-un restaurant nou, îmi place să nu am așteptări prea ridicate. Prefer să descopăr locul în ritmul meu, să observ atmosfera, oamenii, felul în care vine mâncarea la masă. Așa am făcut și cu Noua B.A.R., un local pe care îl aveam pe listă de ceva vreme, dar pe care abia acum am reușit să-l încerc. Se află pe Ion Mihalache, aproape de Victoriei, într-o zonă aglomerată, dar interiorul îți dă imediat senzația că ai intrat într-un spațiu cu totul aparte.

Mesele din lemn, farfuriile atent alese, fețele de masă croșetate care aduc aminte de casa bunicii – toate detaliile acestea sunt puse într-un contrast interesant cu farfuriile care, pe cât sunt de spectaculoase vizual, pe atât sunt de neașteptate la gust.

Totul este reinterpretat. Asta am simțit din primul moment în care au ajuns preparatele pe masă. Nu doar o reinterpretare de dragul trendului, ci una bine gândită, echilibrată, unde fiecare farfurie spune o poveste familiară, dar într-o limbă nouă. Ai senzația că recunoști ceva, dar nu poți pune exact degetul pe ce.

pizza reinterpretata noua bar ion mihalache

Am început cu un fel de pizza reinterpretată, cu roșii, ricotta și frunze de busuioc proaspăt. Aluatul era crocant pe margine și moale în interior, gătit perfect. Simplitatea ingredientelor era o alegere clară – nu pentru că ar fi lipsit opțiunile, ci pentru că se mizase pe gustul autentic, necomplicat. A fost surprinzător de bună. Gustul roșiei coapte la foc mare și brânza proaspătă au fost o combinație care m-a cucerit instant.

Apoi a venit carpaccio-ul de vită, cu un sos fin, aproape aerat, și presărat cu verdețuri proaspete. A fost unul dintre cele mai bine echilibrate preparate din acea seară – aromele nu se călcau pe picioare, nimic nu era prea mult sau prea puțin.

Un alt preparat care ne-a surprins a fost un fel de cartofi prăjiți, dar nu în sensul clasic. Erau tăiați gros, crocanți la exterior, moi în interior, înecați într-un sos cremos și parfumați cu ulei de pătrunjel. La prima vedere poate păreau simpli, dar gustul era complex, reconfortant. Genul de mâncare care te face să zâmbești fără să-ți dai seama.

paine umpluta branza slanina noua bar

Punctul de maxim interes a fost, fără îndoială, pâinea prăjită umplută cu brânză și acoperită cu slănină afumată. Arăta ca o bombă de calorii – și probabil chiar era – dar era gătită cu atâta măiestrie, încât n-am simțit deloc vina. Doar satisfacție pură. Crusta era crocantă, interiorul moale și sărat, iar combinația de arome era decadentă în cel mai bun sens al cuvântului.

Am încheiat cu un desert reinterpretat: un papanaș modern cu textură perfect rotundă, așezat pe un strat de cremă vanilată și presărat cu pesmet fin. Poate părea doar o reinterpretare de formă, dar gustul era acolo. Gustul copilăriei, dar cu un twist matur, care a încheiat perfect seara.

papanasi noua bar ion mihalache mancare reinterpretata

Pe lângă mâncare, mi-a plăcut și serviciul – discret, atent, fără să fie intruziv. Ne-au lăsat timp să ne bucurăm de fiecare fel, fără să ne simțim presați sau grăbiți. Chelnerii știau exact ce servesc, puteau povesti despre ingrediente și despre felul în care sunt pregătite, lucru pe care îl apreciez mult.

Noua B.A.R. nu e un loc în care vii doar ca să mănânci. E o experiență culinară în sine. Mâncarea nu e doar gustoasă – e și jucăușă, provocatoare, uneori chiar amuzantă. Îți activează amintiri, dar te provoacă să le reinterpretezi. Și exact asta cred că e misiunea acestui loc.

Voi reveni? Cu siguranță. Sunt curios ce alte reinterpretări apar în meniu pe măsură ce trec anotimpurile. Pentru că dincolo de plating, gust și combinații inedite, Noua B.A.R. este despre o stare – una de familiaritate inteligent tradusă în limbaj modern.

Distribuie:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă) Facebook
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă) WhatsApp
  • Dă clic pentru partajare pe Telegram(Se deschide într-o fereastră nouă) Telegram
  • Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă) Email

Similare

Din categoria: Restaurante, baruri, cafenele și ceainării Etichete: București, Ion Mihalache, Mâncare reinterpretată, Noua B.A.R., Papanași, Pizza, Restaurant

Cele mai citite articole

  • Care este ordinea corectă de vizionat filmele din seria Hobbitul și Stăpânul Inelelor
  • O placă uitată pe Calea Griviței – urme ale trecutului ascuns în București
  • Top 12 cele mai bune filme de comedie
  • Folosesc de o lună fier de călcat vertical SilverCrest din Lidl
  • Voxa sau AudioTribe. Care aplicație de audiobook-uri este mai bună

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Poți susține acest blog cumpărând de pe eMag și Fashion Days prin linkurile de mai jos

eMAG Fashion Days

Filme & Seriale

Păreri și impresii despre filmul SF Creatorul de pe Disney+

Creatorul. Un film SF pe Disney+ despre AI

Unde este Anne Frank? Filmul pe care nu ai voie să-l ratezi

Filme și seriale originale noi pe Netflix în Ianuarie 2022

Pajura – Bucureștii Noi – Dămăroaia

De 9 martie am mâncat mucenici de La Gospodina

ONE a cumpărat Complexul Flora pe care îl va demola

Despre pista de pump truck din Pajura și alegerile locale

Despre pista de pump truck și alegerile locale

Ce cărți am mai citit

Institutul (The Institute) – Stephen King

Am citit și ascultat 32 de cărți în 2023

Proiectul Hail Mary de Andy Weir

Din București

Placa Greva Atelierele CFR Grivița izbucnită în 15 februarie 1933

O placă uitată pe Calea Griviței – urme ale trecutului ascuns în București

piesa de teatru si burgeri la little new york

O piesă de teatru și burgeri în stil american

Calea Victoriei închisă. Fosta clădire Bancorex intră în renovare

Investiții și Economii

În ce acțiuni să investim la bursă pe timp de recesiune în 2022

De ce merită să investești în acțiuni la bursă?

5 metode prin care am economisit bani

Restaurante, baruri, cafenele și ceainării

oala cu bunatati review

Prima noastră comandă de la Oala cu Bunătăți și de ce am revenit

Prima mea experiență la Taco Bell

burgeri marios osteria bucuresti

Burgeri delicioși și atmosferă relaxantă – Mario’s Osteria București

Discuții

De ce ne dor urechile când zburăm cu avionul?

Cel mai frumos zâmbet în cel mai nepotrivit loc

Experiența cu aplicația Lukoil m-a făcut să o dezinstalez

Footer

Cafea cu Bogdan, blogul unui bucureștean din Pajura

Recomandări din București – filme, seriale, călătorii. Noutăți și evenimente din Pajura, Bucurestii Noi și Damaroaia.

Scriu cu drag despre cărți și filme, vă recomand cu onestitate produsele care mi-au plăcut. Îmi place să călătoresc românește și sper ca recenziile mele să vă transmită această pasiune.

Am căutat și am început să aplic sfaturi de economisire care funcționează și îmi lasă mai mulți bănuți în buget, cu care pot să investesc, fiind de curând un împătimit al bursei.

Sper să vă placă!

Ne putem auzi oricând la adresa de email din pagina de Contact.

 

Recent

  • O placă uitată pe Calea Griviței – urme ale trecutului ascuns în București
  • Sancțiunile SUA și Marii Britanii forțează Lukoil să părăsească Europa
  • Camping Voina. Natură, relaxare și o aventură neprevăzută cu cortul
  • Muzeul Automobilului Românesc din Câmpulung
  • Cum mi s-a părut filmul: War of the Worlds 2025

Search

ccbogdan.ro Copyright © 2025

 

Încarc comentariile...