Iarna ne bate la ușă, iar în perioada asta răcesc cei mai mulți oameni. Ce e drept că este și foarte ușor să răcești acum. Dimineața sunt 10 grade, poate chiar mai puțin, iar la prânz se aproprie de 30. Putem foarte ușor fi păcăliți de vreme și să nu ne îmbrăcăm corespunzător. Alții se întorc din diverse călătorii și se pot întoarce acasă cu un virus. Toate astea sunt obișnuite pentru această perioadă. Însă ține de noi să folosim niște metode simple pentru întărirea sistemului imunitar.
Eu spre exemplu le folosesc pe acestea 3 în fiecare toamnă. Mă întâlnesc cu mulți oameni în fiecare zi, mulți sunt răciți și nu-și dau seama sau pur și simplu nu le pasă. Deci ține de mine să mă protejez preventiv. Aceste 3 metode sunt simple și la îndemâna oricui.
- Lăptișor de matcă
- Cătină cu miere de albine
- Rădăcină de ghimbir cu miere și lămâie
Lăptișor de matcă
Din câte îmi aduc aminte este meritul lu tata care l-a descoperit la târgul de la Agronomie. Acolo toamna vin oameni cu fel și fel de produse. Dacă ai timp și deschiderea către astfel de lucruri ai putea fi surprins de rezultate.
Lăptișorul de matcă întărește sistemul imunitar? Sincer nu am nici o dovadă precisă înafară de propria experiență. Nu am făcut analize sau alte chestii ca să verific, dar pot să confirm că am mai bine de 5 ani de când îl folosesc în fiecare toamnă și pe timp de iarnă răcesc mult mai rar.
La început am luat doar lăptișorul de matcă și după câțiva ani am început să le iau și pe celelalte.
Cum se ia lăptișorul de matcă? Simplu de tot. În cutie vine și cu o linguriță mică de plastic. Cu acea linguriță se ia lăptișor și se pune sub limbă. Se ține acolo timp de 30 de minute. Ideal ar fi să-l țineți în tot acest timp, dar de la salivă o să se ducă cam după 15-20 minute. Nu trebuie să vorbiți, mâncați sau să beți în acest timp pentru că se va duce de sub limbă.
Momentul ideal de luat este dimineața când vă treziți. Dar mai poate fi luat și în oricare altă parte din zi, atăta timp cât nu mâncați sau beți cu cel putin 4 ore înainte.
Persoana care îl conercializează a zis că trebuie luat timp de 30 de zile fără întrerupere, iar efectul și-l va face după alte 30 de zile. Noi îl luăm la început de septembrie pentru ca în noiembrie să-și facă efectul. Se mai recomandă de folosit în același fel și în primăvară.
Vă recomand totuși să vorbiți cu doctorul de familie înainte să începeți tratamentul.
Noi îl cumpărăm din târgul de la Agronomie din București, dar cred că a început să fie comercializat și în alte locuri.
Cătină cu miere de albine
Metoda asta o folosesc de mai puțin timp decât lăptișorul de matcă. Nu am să vă vorbesc despre beneficiile tratamentului cu cătină că internetul este deja plin de așa ceva.
Aveți mare grijă însă de unde luați cătina. Eu am văzut prin oraș, la intersecții cătină și o întrebam pe mama de ce mai dă banii pe ea dacă crește pe toate drumurile. Nu știu ce le diferențiază, dar asta pe care o folosim noi este de la munte (asta e aia bună).
Se amestecă (doar bobițele) cu miere într-un borcan și asta-i tot. La fel ca la lăptișor, se recomandă de luat dimineața sau măcar înainte să fi mâncat/băut ceva.
1-2 lingurițe și timp de ~10 minute să nu mâncați/beți nimic.
Rădăcină de ghimbir cu miere și lămâie
Ghimbirul are multe beneficii pentru diverse părți ale corpului, inclusiv pentru slăbit. Eu îl iau toamna pentru întărirea sistemului imunitar.
Trebuie să cumpărați rădăcină de ghimbir pe care o dați pe răzătoarea fină. O adăugați tot într-un recipient/borcan. Adăugați miere de albine și zeamă de lămâie.
Amestecați bine în borcan înainte să luați. Când este bine de luat? Ca și celelalte, dimineața pe stomacul gol sau măcar să aveți câteva ore în care nu ați mâncat/băut nimic.
Din experiență vă spun că rădăcina de ghimbir din supermarket este “mai slabă” și simt că nu-și face efectul la fel de bine ca cea din piață.
Lasă un răspuns